Random Article

 
Nieuwste Specials
 

Win alle comics van het vernieuwde DC Universum in september

Brainfreeze presenteert: Win alle comics van het vernieuwde DC Universum in september.

In september gaat de schoolgaande jeugd opnieuw op de schoolbanken zitten en worden de zuurverdiende centen van hun ouders aan allerlei schoolartikelen gespendeerd. Om de pijn te verzachten organiseert Brainfreeze.be, het snelst groeiende stripportaal in de Benelux, een grote wedstrijd.

De nieuwe SupermanUitgever DC Comics besliste enkele maanden geleden al hun titels opnieuw te lanceren. Met deze nooit eerder geziene beslissing in de comic-industrie hopen ze een nieuw lezerspubliek aan te trekken. Het gebeurt wel vaker dat een reeks of personage een make-over krijgt, maar het is ongezien dat alle reeksen vanaf nummer 1 herbeginnen. Zelfs Action Comics, de moeder van alle Superhelden-strips, krijgt na 904 opeenvolgende afleveringen terug een nummer 1. Niet alleen de nummering herbegint, ook de hele geschiedenis wordt vernieuwd en toegankelijk gemaakt voor nieuwe lezers. In de nieuwe reeks Action Comics komen de jonge jaren van Superman aan bod. We zien een Superman in simpele jeansbroek en T-shirt die zich opwerpt als een soort socialistische vrijheidsstrijder.

Brainfreeze wil van deze herlancering gebruik maken om een werkelijk unieke actie op te zetten. In samenwerking met Archonia.com – jouw webshop voor manga, strip en comics – worden de 52 nieuwe titels maar liefst driemaal weggeven. Niet minder dan 156 strips zullen in de loop van de maand september een nieuwe eigenaar krijgen.

Met deze actie willen we de aandacht vestigen op het medium ‘comic’. De comic staat in de Benelux volledig in de schaduw van de Europese strip. We hopen het publiek te tonen dat er in de negende kunst meer is dan De Kiekeboes, Suske & Wiske en Blake en Mortimer. Stichter Steven Claes stelt het zo:

Met Brainfreeze wou ik het anders aanpakken. Er zijn veel Engelstalige comic-websites en daar The New Kid on the Block gaan spelen had geen zin. Daarom koos ik voor de Nederlandstalige aanpak. België is een stripland, maar toch wordt de comic gezien als een minder medium. Met Brainfreeze.be wil ik daar verandering in brengen en het grote publiek kennis laten maken met de pracht van het comic-medium.

De “Win alle comics van het DCnU”-actie loopt nog tot 30 september. Voor meer informatie kunt u surfen naar www.brainfreeze.be, mailen naar steven@brainfreeze.be of telefonisch contact opnemen via (+32)496/849061

Over Brainfreeze

Brainfreeze startte als een blog waarmee Steven Claes probeerde het medium comics bekender te maken in België. In augustus 2010 besloot hij echter de blog uit te breiden naar een volwaardige site die een Nederlandstalig tegengewicht biedt voor de overdaad aan Engelstalige sites over het medium. De huidige site heeft een ervaren kernteam van redacteurs en zelfs mensen uit de industrie, die iedereen met raad en daad bijstaan voor al hun comic-noden. Dit zowel in verschillende artikels en nieuwsfeiten alsook het bijhorende forum.

 

Comments

comments