Random Article


Review: Assassin’s Creed – Odyssey

 

 
Overzicht
 

Platform: , ,
 
Genre:
 
Uitgever:
 
Ontwikkelaar: ,
 
Adviesprijs: €59,99
 
Gameplay
7.0


 
Grafische vormgeving
9.0


 
Geluid
6.0


 
Speelplezier
8.0


 
Herspeelbaarheid
5.0


 
Total Score
7.0


User Rating
no ratings yet

 

Pluspunten


Een volwaardige RPG met zowel interessante land- als zeegevechten én de mooiste en grootste verkenbare wereld in de reeks.

Minpunten


Een ongelooflijke grind, te veel impactloze taken en weinig interessante zij-missies.


Vergeet een dure reis naar Griekenland! Je kan de Mediterraanse wereld al verkennen voor een prijs van €59,99! Lees hier onze recensie van Assassin’s Creed: Odyssey!

Posted 14/10/2018 by

 
Full Article
 
 

Vergeet een dure reis naar Griekenland! Je kan de Mediterraanse wereld al verkennen voor een prijs van €59,99!

Begin deze maand kwam Ubisoft met Assassin’s Creed: Odyssey, de ondertussen elfde telg in de populaire action-adventure reeks. Ook wij gingen op een epische reis doorheen het oude Griekenland, beleefden heel wat avonturen en verzamelden nog veel meer experience. Is Odyssey echter ook even legendarisch als de Griekse held Odysseus?

  

We zijn de vijfde eeuw voor Christus. Je zou het niet zeggen, maar de wondermooie Griekse wereld wordt verscheurd door een vreselijke Peloponnesische oorlog. Aan huurling(e) Kassandra/Alexios om zijn/haar stempel te drukken op de wereldgeschiedenis en een oud familiaal drama te verwerken. Fun!

Meer dan ooit neemt Odyssey afstand van de typische Assassin’s Creed-formule en wordt het een heuse open-world RPG. Je krijgt een basispersonage – met voor het eerst geslacht naar keuze – waarna je op pad kan. Missies zijn er in overvloed, gebied om te verkennen eveneens. Dit is veruit de grootste én meteen de mooiste Assassin’s-wereld tot nog toe. Het komt zelfs in de buurt van Skyrim, maar in het wonderlijke Griekenland”.

Hoewel die kleurrijke en levendige wereld één van de voornaamste pro’s is, zijn er nog heel wat andere positieve punten aan deze Odyssey. Het terugkerende principe van keuze – bij zowel uitrusting als (soms zwakke) dialoog – is een welkome toevoeging. Combat ter land, ter zee en (als het van de Spartaanse trap afhangt) in de lucht is opvallend toegankelijk en tegelijk diepgaand. Daarnaast zullen ook de cult-, mythic beasts- en huurlingen-features je even zoet houden.

Niet alles is jammer genoeg roze geur en maneschijn. Het is al even geleden dat we nog zo’n grind hebben moeten doorstaan in een AAA-videogame. Die zeker niet altijd even interessante zij-missies sturen je van punt A naar B en terug om vervolgens een klein hoopje exp te verkrijgen. Kwantiteit over kwaliteit, maar je krijgt natuurlijk wel waar voor je geld. 

Ook de keuze’s doorheen het verhaal maken jammer genoeg niet uit en door de in-game economie zal je al snel afscheid moeten nemen van je legendarische loot – tenzij je daar echt geld voor wilt neerleggen. De oorlog tussen Athene & Sparta mag je al helemaal vergeten.

 

Vergeet een dure reis naar Griekenland! Je kan de Mediterraanse wereld al verkennen voor een prijs van €59,99! Assassin’s Creed: Odyssey is een prachtige pseudo-historische ervaring die je waar biedt voor je geld. De waarde die je krijgt, wordt jammer genoeg wel belemmerd door de illusie van keuze en het ondersteunen van micro-transacties door een enorme grind naar het einde toe. Dat neemt echter niet weg dat dit één van de mooiste games ooit is dat boordevol content zit!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.