Random Article


5 Comic Video Games om naar uit te kijken in 2017

 

Posted 03/01/2017 by

2017 staat vol films en series gebaseerd op comics, maar ook gamers worden niet vergeten. Dit zijn 5 grote op comics gebaseerde videogamereleases waar we naar uitkijken in het nieuwe jaar.

 

OVERKILL’S

THE WALKING DEAD

 • Ontwikkelaar: Overkill Software/Starbreeze Studios
 • Gebaseerd op: The Walking Dead (Image Comics), door Robert Kirkman, Charlie Adlard en Tony Moore
 • Genre: First-Person/Co-Op Shooter
 • Platform: pc, PS4, XBox One
 • Release: Eerste-Tweede Kwartaal 2017

 

The Walking Dead blijft het goed doen bij Telltale Games, waar inmiddels het derde seizoen van de bejubelde videogamereeks van start gegaan is, maar af en toe mag ook een andere developer zijn ding doen met de populaire zombiecomic. In 2017 zal Overkill Software, de makers van Payday, de allereerste co-op The Walking Dead-game uitbrengen. Het wordt wederom een first-person shooter met stealth- en survival horrorelementen die zich afspeelt in de post-apocalyptische wereld van de comics en tv-serie, maar dan wel één die hopelijk de vuile nasmaak van The Walking Dead: Survival Instinct uit 2013 kan wegspoelen. Schepper Robert Kirkman, dewelke Survival Instinct afzwoer, claimt alvast dat deze shooter de The Walking Dead co-op game is waar we allemaal op zaten te wachten. Overkill’s The Walking Dead werd al aangekondigd in 2015 en tot hiertoe bleef het opvallend stil rond de titel, maar een release staat gepland in de eerste helft van het jaar.

 

INJUSTICE 2

 • Ontwikkelaar: NetherRealm Studios/Warner Bros. Interactive
 • Gebaseerd op: DC Comics
 • Genre: Fighting Game
 • Platform: pc, PS4, XBox One
 • Release: Mei 2017

 

De sequel op het enorm goed ontvangen Injustice: Gods Among Us uit 2013. In deze op DC Comics gebaseerde fighting game van de makers van Mortal Kombat keren we terug naar de dystopische wereld waarin Superman een tiran werd en Batman een heuse verzetsactie op poten zette. Het opbouwen van de nieuwe wereld verloopt echter niet zoals gepland en al snel dringt er zich een nieuwe dreiging aan. Injustice 2 bevat dezelfde over-the-top blockbustergameplay en diepgaande verhaallijn als zijn voorganger, met als extra feature het upgraden van je personages. Naast enkele terugkerende gezichten, komen er ook tal van nieuwe DC-karakters zoals Supergirl, Blue Beetle en Atrocitus hun vechtkunsten en krachten tonen. NetherRealm Studios kennende, mogen we ook enkele gastpersonages verwachten terwijl DC Comics de nog steeds lopende digitale Injustice-comic verder zal zetten met een prequel tot de verhaallijn van de game. Met voorsprong één van de grootste fightinggamereleases van het jaar.

 

MARVEL’S GUARDIANS OF THE GALAXY:

THE TELLTALE SERIES

 • Ontwikkelaar: Telltale Games
 • Gebaseerd op: Guardians of the Galaxy (Marvel)
 • Genre: Episodische Point-and-Click
 • Platform: Android, iOS, pc, PS3, PS4, XBox 360, XBox One
 • Release: Lente 2017

 

Na The Walking Dead, Fables: The Wolf Among Us en recent nog Batman, zal Telltale Games zich voor een eerst aan een Marvel-comicbookadaptatie wagen. Uitverkorenen zijn de ruimtehelden van de Guardians of the Galaxy, mooi op tijd voor hun tweede langspeelfilm die eind april in de zalen komt. De teaser voor de vijfdelige, episodische point-and-click game doet uitschijnen dat we een leuke mix tussen de comic- en filmversies van Star-Lord, Rocket Raccoon, Groot, Gamora, Drax en co mogen verwachten, met tal van exotische locaties doorheen de kosmische uithoek van het Marvel-universum. Telltale Games heeft in het verleden bewezen dat ze diepgaande verhalen kunnen vertellen die de kernpersonages alle eer aandoen en we verwachten hier niets anders. De eerste episode mogen we hoogstwaarschijnlijk verwachten rond de release van de tweede film.

 

MARVEL VS CAPCOM

INFINITE

 • Ontwikkelaar: Capcom
 • Gebaseerd op: Marvel
 • Genre: Fighting Game
 • Platform: pc, PS4, XBox One
 • Release: Laatste kwartaal 2017

 

De plezantste cross-over in het fightinggamegenre is terug! Marvel en Capcom laten hun iconische personages wederom tegen elkaar uitkomen in grootschalige tag-team gevechten. Men keert, in tegenstelling tot Marvel Vs Capcom 2 en 3, terug naar de twee-tegen-twee gevechten uit de Vs-games van de jaren 90 – terwijl de gameplay en presentatie wel gelijkaardig blijven aan Ultimate Marvel Vs Capcom 3. Aan de Capcom-kant mogen we alvast Ryu, Mega Man en Morrigan verwachten, terwijl Iron Man, Captain America en de debuterende Captain Marvel de eerste vechtersbazen zijn aan de Marvel-kant. Voor het eerst zou men zich hier ook vooral focussen op het Marvel Cinematic Universe en de hiervoor oh zo prominente X-Men wat naar achteren schuiven. 2017 staat voor Capcom in het teken van de 30ste verjaardag van Street Fighter, dus verwachten we deze nieuwe telg in de Marvel Vs Capcom crossoverfranchise pas tegen het einde van het jaar (met een update een zestal maanden later).

 

BATTLE CHASERS

NIGHTWAR

 • Ontwikkelaar: Airship Syndicate
 • Gebaseerd op: Battle Chasers (Cliffhanger, Image Comics) door Joe Madureira
 • Genre: Action RPG
 • Platform: pc
 • Release: Laatste Kwartaal 2017

 

Comicbookartiest Joe Madureira werkte zijn actie/fantasyreeks Battle Chasers nooit af omdat hij zijn droom om videogames te maken wou nastreven. Dat is hem deels gelukt als creatieve directeur van Darksiders, maar nu heeft hij samen met Ryan Stefanelli zijn eigen Airship Syndicate opgericht. Hun eerste project? Een crowdfunded RPG gebaseerd op Battle Chasers, getiteld Nightwar. De Kickstarter-doeleinden zijn inmiddels behaald en de game is volop in productie, maar het is natuurlijk de vraag in hoeverre dit allemaal nog op tijd zal uitgebracht worden (het is en blijft immers Joe Mad!). Desalniettemin ziet de nostalgische jaren 90 RPG met actie-elementen er zeer goed uit en kunnen we een terugkeer naar het Battle Chasers-universum alleen maar toejuichen. Overigens zou de game worden bijgestaan door nieuwe Battle Chasers-comics, maar laten we eerst maar afwachten tot de RPG daadwerkelijk uitkomt.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.