Random Article


Datagebruik van Pokémon Go wordt kosteloos bij Proximus en BASE

 

Posted 07/08/2016 by

Wanneer Pokémon Go enkele weken als gratis app in de iTunes- en Google Play-stores verscheen, werd al snel duidelijk dat het spel niet zo heel onschuldig was. Mensen gingen immers in overvloed aan de slag met de applicatie – tot ergernis van de serverbeheerders – en gebruikten massa’s mobiele data, die natuurlijk niet zo goedkoop zijn bij de Belgische providers. Sinds deze week kondigden daarom zowel Proximus als BASE dan ook aan dat ze voortaan geen enkele eurocent meer zouden aanrekenen bij het spelen van Pokémon Go op hun netwerk. Bij Proximus en BASE gelden deze acties tot respectievelijk 31 oktober en 30 september.

Het basisconcept van Pokémon Go spreekt voor zich. Eens gedownload van de App Store of Google Play staat de speler echter geen standaardavontuur te wachten. Nintendo ging namelijk in zee met Niantic (Ingress) om over hun kennis op het vlak van augmented reality te beschikken. Het resultaat? Een zoektocht naar Pokémons in het dagdagelijkse leven, waarbij Bulbasaur vertoeft aan een treinstation in Tokio of je bergbeklimming misschien wel leidt tot de schuilplaats van een Charizard. Andere spelers dienen hier dan als competitieve trainers of als bondgenoten.

Meer informatie vind je op de officiële websites van Proximus en BASE.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.