Random Article


LEGO Videogame Special: Batman

 


0
Posted 01/10/2015 by

I’m Batman

Traveller’s Tales (deel van TT Games) maakte sinds de eerste LEGO Star Wars-videogame uit 2005 naam met tal van humoristische en actievolle puzzelgames gebaseerd op bekende filmfranchises in LEGO-vorm. In deze reeks specials spelen we ze allemaal nog eens opnieuw naar aanleiding van het nieuwe spel, LEGO Dimensions, dat vanaf nu in de winkelrekken ligt.

In 2008 kon je LEGO Indiana Jones in de winkelrekken vinden, maar dat was niet het enige spel dat Traveller’s Tales dat jaar uitbracht. LEGO Batman: The Videogame wierp zowel DC’s Dark Knight als zijn Boy Wonder in hun eerste LEGO-avontuur. De game was het eerste LEGO-spel met een origineel plot. Het werd vooral geprezen om de humor en zijn toffe personages. Ook al werd er pas 4 jaar later een vervolg gemaakt, LEGO Batman 2: DC Super Heroes was het zeker waard. Veel van de bugs uit vorige games werden er uitgehaald en voor het eerst voerden de personages volledige gesprekken met elkaar en huurde men gekende stemacteurs in. Eind vorig jaar werd de trilogie afgerond met LEGO Batman 3: Beyond Gotham. Het laatste deel van deze reeks speelde zich af in de ruimte waar de Green Lanterns en Batman’s collega’s in de Justice League nog belangrijkere rollen kregen. Hoewel je in het begin merkte dat het een spel was met als hoofdrol Batman, veranderde dit snel naar een spel over de gehele Justice League. Maar dit was zeker een pluspunt.

 

legobatman_hero_vf5

LEGO BATMAN: THE VIDEOGAME

(2008, PS2, PS3, PSP, PSV, XBox 360, Wii, Nintendo DS, pc)

 

LEGO Batman: The Videogame. Het eerste spel van Batman en tevens ook het eerste spel met een origineel plot. Met een paar vijanden die ontsnappen uit Arkham Asylum is het geen bijster complex verhaal, maar dit is ook niet nodig voor een game gemaakt uit LEGO-blokken. De indeling van de levels is zeer interessant, in de eerste 3 levels speel je met Batman en Robin en stop je de ontsnapte schurken. In de laatste 3 levels speel je aan de kant van de schurken en zet je je plan in werking om Batman uit te schakelen. Natuurlijk weet je op voorhand dat het plan nooit gaat lukken, maar het is wel eens tof om met de vijanden te spelen in een spel. Batman zou Batman niet zijn als hij een hele collectie van verschillende Batsuits zou hebben. Deze komen goed van pas, zoals een pak waar je alles mee kan opblazen. Tussen de levels door kan je relaxen in Wayne Manor en de Batcave waar je opnieuw levels kan spelen en personages kan kopen (bv. Nightwing) met alle noppen die je al hebt verzamelt doorheen de levels. Die personages heb je nodig om de volle 100% te halen. De favoriete co-op is ook terug, wat goed is want je A.I. luistert toch maar den helft van de tijd. Na heel veel tijd zal hij toch doen wat je wil maar irritatie kan soms bovenkomen. Overal het algemeens is LEGO Batman echter een geweldig spel. Er zitten nog een paar bugs in waar vorige games ook last van hadden maar daar ben je ondertussen al aan gewend. Dit spel is een perfecte combinatie voor zowel alle trouwe LEGO-spelers als Batman-fans. 4/5 brickheads!

legoheadlegoheadlegoheadlegohead

 

 

legobatman2

 

LEGO BATMAN 2: DC SUPER HEROES

(2012, PS3, PSV, Xbox 360, Wii, WiiU, Nintendo DS, Nintendo 3DS, pc)

 

In 2012 kwam één van de zeldzame vervolgen die beter was dan zijn voorganger. LEGO Batman 2: DC Super Heroes ging dezelfde toer op als zijn voorganger uit 2008 en voegde er heel wat meer aan toe. Het plot is weer origineel en naast het verhaal valt er veel meer te doen. Lex Luthor heeft zich kandidaat gesteld voor de volgende presidentsverkiezingen. Hij helpt de Joker ontsnappen uit Arkham en samen bouwen ze een robot om de mensen te besmetten met lachgas en te hypnotiseren. Naast Batman en Robin die terugkeren zien we ook Superman voor de eerste keer in LEGO-vorm en die speelt toch voor een groot deel van het verhaal een rol. Ook de rest van de Justice League komt aan bod in de laatste levels. Naast 1 level speelt het hele spel zich af in een open world Gotham City. Dit is ook meteen de hub van het spel. Per level dat je uitspeelt, wordt ook ineens een nieuw deel van Gotham vrijgespeeld. Dit spel is het allereerste in de LEGO-videogamegeschiedenis waar dialoog centraal staat. In vorige LEGO-games werd er weleens wat gemompeld, maar nu huurde men een hele stemmencast in, waaronder Clancy Brown uit de DC-animatieseries als Lex Luthor. De cutscenes werden zelfs tot een LEGO Batman-film geknipt die uitkwam op DVD en Blu-ray. Met een rooster van meer dan 60 personages is dit het beste LEGO-spel tot nu toe. Hoewel er veel dichtbij zijn gekomen blijft deze toch wel de koning van de LEGO-games. 5/5 brickheads!

legoheadlegoheadlegoheadlegoheadlegohead

 

20141111171206-lb_1

LEGO BATMAN 3: BEYOND GOTHAM

(2015, PS3, PS4, PSV, Xbox 360, Xbox One, WiiU, Nintendo 3DS, pc)

 

LEGO Batman 3: Beyond Gotham, het (voorlopige) laatste deel in de trilogie, was een stap terug van zijn voorganger maar totaal geen mislukking. Waar in vorige games de Joker en andere leden van het Legion of Doom de slechteriken waren, spannen ze nu samen met de Justice League om de invasie van Brainiac te stoppen. Het plot is veel uitgebreider en beter dan zijn voorgangers. De Justice League staan nu vooral op de voorgrond en sommige hebben meerdere kostuums gekregen zoals Cyborg en Lex Luthor. Batman en Robin zijn dan meer op de achtergrond gezet, maar nog voldoende aanwezig. De open wereld is echter veel gelimiteerder geworden tegenover het tweede spel. Waar LEGO Batman 2 nog het grotere Gotham City besloeg, zijn er nu een aantal planeten die je kan bezoeken vanuit de Watchtower. In vierkante meters zal de speelbare ruimte wel groter zijn als de vorige, maar het is chaotischer om alle planeten te bezoeken en er zit altijd een wachttijd tussen van minimum 3 minuten. Ook zijn er irritante ruimtelevels waar je je ruimteschip wel eens kwijtgeraakt op het scherm. Een leuke toevoeging is dan weer een extra level special van de Batman tv-serie uit de jaren 60.

Aan extra content is er geen gebrek, met 6 DLC packs is dit het LEGO-spel met het meeste extra content en de meeste personages. In deze DLC’s worden populaire DC-films en tv-series behandeld zoals Man of Steel, Arrow, Suicide Squad, The Dark Knight, Bizarro (naar aanleiding van de LEGO Justice League-films) en een pack speciaal voor 75ste verjaardag van Batman. Verder waren er nog 3 packs met enkel personages zoals Rainbow Batman, Batman Beyond en verschillende vrouwelijke helden en schurken. Dit is het grootste (maar ook het duurste) pluspunt aan het hele spel. 4/5 brickheads!

legoheadlegoheadlegoheadlegohead

 

De LEGO Batman-trilogie wordt terecht geprezen om zijn verhaal en zijn stemmencast. Met vele bekende DC-personages is deze trilogie één van de pareltjes uit de LEGO-stal. De gameplay blijft fantastisch en de graphics zijn er flink op verbeterd.

Next up: LEGO Harry Potter!

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.