Random Article


LEGO Videogame Special: Indiana Jones

 


0
Posted 19/09/2015 by

You call this archaeology?

Traveller’s Tales (deel van TT Games) maakte sinds de eerste LEGO Star Wars-videogame uit 2005 naam met tal van humoristische en actievolle puzzelgames gebaseerd op bekende filmfranchises in LEGO-vorm. In deze reeks specials spelen we ze allemaal nog eens opnieuw naar aanleiding van het nieuwe spel, LEGO Dimensions, dat eind september in de winkelrekken ligt.

Met het succes van LEGO Star Wars: The Complete Saga in 2007, kon Traveller’s Tales het natuurlijk niet laten om nieuwe games te maken uit andere bekende filmfranchises. Zoals onder andere Indiana Jones. LEGO Indiana Jones: The Original Adventures is het eerste spel van de LEGO Indiana Jones-franchise die je kennis laat maken met de eerste drie films rond de bekendste archeoloog uit de filmgeschiedenis. Dit spel uit 2008 bleek toch niet zo populair te zijn als diens voorgangers van LEGO Star Wars, maar verkocht genoeg exemplaren om een sequel over de vierde en voorlopig laatste film uit de franchise te maken in 2009. De blokjes, gameplay en vergezochte puzzels zijn allemaal terug in deze twee zeer amusante LEGO-videogames.

 

5

LEGO INDIANA JONES: THE ORIGINAL ADVENTURES

(2008, PS2, PS3, PSP, XBox 360, Wii, Nintendo DS, pc)

 

LEGO Indiana Jones: The Original Adventures is het eerste spel uit de LEGO Indiana Jones-reeksAls vierde spel in het hele LEGO-universum en het eerste dat niet op Star Wars werd gebaseerd, had LEGO Indiana Jones een moeilijke taak voor de boeg. We beginnen de eerste level met de alombekende intro waar Indiana Jones het befaamde gouden beeldje gaat stelen en uiteindelijk moet wegrennen voor een grote stenen bal. Natuurlijk moet je niet alleen spelen en krijg je hulp van je een tweede personage. Dat tweede personage heb je nodig voor alles te doen wat Indiana Jones met zijn zweep niet kan. Zo is er Satipo die een schop heeft om dingen uit te graven, Indy’s vader Henry Jones Sr. die een boek heeft om hiërogliefen te vertalen en Thuggees die tegen beelden van Kali kunnen praten om geheime gebieden te openen. De levels zijn lichtelijk aangepast om toch meer speelplezier te bieden. Zoals de bekende drie tests op het einde van The Last Crusade die toch iets langer zijn zodat de laatste level meer puzzels zouden bevatten. Het spel focust zich meer op de puzzels dan de vorige games hebben gedaan. De ervaren LEGO-speler zal hier geen probleem mee hebben, maar de iets minder ervaren speler zal in sommige gebieden soms wel vastzitten. Ook een verandering is dat je met veel personages nu vijanden moet verslaan met je blote vuisten, want in LEGO Star Wars had je altijd wel een blaster of een lightsaber.

De co-op is terug en dat is opnieuw een van de grote pluspunten van alle LEGO-games. Je medespeler kan zich bij je toevoegen en terug weggaan midden in het spel. Nog een terugkerend element zijn de extra’s die terugkomen zoals de stud (points) multipliers. Deze kan je bereiken door pakketjes in een mailbox te plaatsen doorheen verschillende levels. Voor de mensen die hier geen zin in hebben, geen nood! Er bestaan cheats die je kan invoeren in een lokaal in de hub van het spel. Deze werd nagemaakt naar de universiteit waar Indiana Jones werkt als professor. Voor de volle 100% moet je natuurlijk ook alle minikits (artifacts) verzamelen. De meeste verzamel je doorheen het spel maar elke level moet je zeker toch nog een keer spelen in Free Play. Dan kan je kiezen met welk personage je speelt om gebieden vrij te spelen waar je eerder niet geraakte. Alles je alles bij elkaar neemt zal je zeker merken dat dit spel weer een geslaagd experiment is en dat Traveller’s Tales hierdoor groen licht heeft gekregen om nog meer franchises te transformeren in hun LEGO-vorm. 4/5 brickheads!

legoheadlegoheadlegoheadlegohead

 

lego-indiana-jones-2

LEGO INDIANA JONES 2: THE ADVENTURE CONTINUES

(2009, PS3, PSP, Xbox 360, Wii, Nintendo DS, pc)

 

LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues, ondertussen het zesde spel in het LEGO universum, had de taak om de vierde film van Indiana Jones – The Kingdom of the Crystal Skull – om te zetten in LEGO-vorm. Dit was een geslaagde poging, maar het jammere is dat dit spel niet echt iets nieuws had om toe te voegen aan de franchise. De levels duren veel te lang en de mindere kwaliteit van de vierde film heeft er ook wat mee te maken. De levels zelf bevatten geen geheimen, zoals extra’s en personages die je kan kopen, maar deze vind je allemaal in 6 verschillende hubs. Elke hub bevat 5 levels, zijn deze voltooid, dan ga je naar de volgende. De puzzels in het spel zijn veel moeilijker en minder makkelijk te vinden dan in de eerste game. De voertuigen zijn ook moeilijker controleerbaar om mee te rijden. De motors lijken zelfs een eigen willetje te hebben.

Wat wel nieuw is, is de level creator, je kan dus zelf je eigen levels creëren. Voor de echte LEGO-fans die graag bouwen, is dit een leuke toevoeging aan het spel. De speler die gewoon van het spel wil genieten zal hier waarschijnlijk niets aan vinden en het opzij laten liggen. Traveller’s Tales probeerde met LEGO Indiana Jones 2 nieuwe dingen uit maar faalde grandioos. De geheimen in levels ontbreken, irritante hubs en moeilijk controleerbare voertuigen zorgen er voor dat dit spel simpelweg niet goed functioneert. Toch komen de bekende personages terug, alsook de geweldige co-op gameplay en uren speelplezier. Het is zeker geen slecht avonturenspel, maar het is wel het minste in de LEGO-reeks. 2/5 brickheads!

legoheadlegohead

 

LEGO Indiana Jones is een waardige opvolger van LEGO Star Wars. Hoewel de tweede game veel minder was dan het eerste (een beetje zoals de vierde film tegenover de vorige drie), zal elke fan van de films houden van deze games en ze met plezier uitspelen. Zeker LEGO Indiana Jones: The Original Adventures mag niet ontbreken in je LEGO-videogamecollectie en staat garant voor urenlang speelplezier.

Next up: LEGO Batman!

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.