Random Article


Review: Dragon Ball XenoVerse

 
 
Overzicht
 

Platform: , , , ,
 
Genre: ,
 
Uitgever:
 
Ontwikkelaar:
 
Taal: ,
 
Adviesprijs: €49.99 (pc)/€59.99 (console)
 
Gameplay
7.0


 
Grafische vormgeving
8.5


 
Geluid
8.0


 
Speelplezier
9.0


 
Herspeelbaarheid
8.5


 
Total Score
8.2


User Rating
no ratings yet

 

Pluspunten


Character creation. Parallel Quests. Verfrissend verhaal.

Minpunten


Repetitief gevechtssysteem.


Met Dragon Ball XenoVerse krijgen we alvast de eerste Dragon Ball-titel op de nieuwe generatie consoles en PC, maar kent het naast de technologische vooruitgang ook andere innovaties? Brainfreeze zegt alvast volmondig “ja!”…

0
Posted 07/03/2015 by

 
Full Article
 
 

Iedereen kent ze wel, die Dragon Ball-games waarin je Akira Toriyama’s bekende manga- en animereeks Dragon Ball (Z) kan naspelen. Een (mogelijks te) vaak herhaalde formule waar tot nog toe weinig werd van afgeweken. Dit resulteerde in meer dan vijftien wel erg gelijkaardige installaties in de populaire videogamereeks van Dimps en Bandai Namco. Het succes zwakte natuurlijk dusdanig af… Gelukkig weet Dragon Ball XenoVerse deze cyclus te doorbreken: een hele hoop nieuwigheden, betere graphics, en ditmaal zelfs een pc-versie! Ook inhoudelijk gaat de reeks erop vooruit. Niet langer doorloop je de gevechten uit de reeks, maar je maakt er nu ook echt deel  van uit!

De belangrijkste innovatie binnen XenoVerse is daarom zonder twijfel de character customization. Vanaf het opstarten van het spel, wordt er je gevraagd een eigen volbloed Saiyan, Earthling of Namekian (of een van de andere rassen) te creëren. Je personage wordt al snel gevraagd de tijdreizende Trunks te helpen: de tijdstroom is immers verstoord. Alle belangrijke, klassieke gevechten uit de televisieserie worden aangepast en jij moet deze herstellen. Voor het eerst in jaren krijgen we dus een origineel verhaal, dat alvast verfrissend aanvoelt.

TokiToki

Heb je even genoeg van al het vechten en het redden van de wereld, dan is er ook nog Toki Toki City. Een hubwereld die het voormalige menu vervangt en waar je helemaal in de Dragon Ball-sfeer wordt ondergedompeld. Hier lopen ofwel NPCs rond gebaseerd op creaties van andere spelers of (in de onlinecomponent) echte spelers. Het spel is dus zeker en vast aangenamer indien het online wordt gespeeld. Wil je de nieuwe Parallel Quests uitspelen of online een potje knokken? Alles wordt vanuit deze MMORPG-achtige stad gestart. Een hybride tussen een klassieke Dragon Ball- fighting game en een MMORPG is wellicht nog de beste omschrijving voor XenoVerse.  

De inzet op customization of het aanpassen van je personage, en de onlinecomponent is dus groot, maar komt die ook ten koste van andere elementen? Het antwoord is eerder bevestigend. Het gevechtssysteem, de kern van het spel natuurlijk, laat soms wat te wensen over. Combinaties van bepaalde aanvallen worden al snel eentonig en sommigen blijken al snel de sleutel tot een makkelijke overwinning. Gelukkig zijn er natuurlijk de verscheidene rassen die wat meer variatie garanderen. Ook de zogenaamde ‘superaanvallen’ zijn in alle soorten en vormen aan te passen.

DragonballXeno

Al bij al is Dragon Ball XenoVerse een enorme vooruitgang voor de reeks. Customization en connectiviteit lijken alvast een niet te missen element te zijn geworden. Het gevechtssysteem is niet perfect, maar zeker speelbaar. Ook de technologische vooruitgang op de nieuwe generatie consoles en pc hebben de graphics tot een hoger niveau getild. Het draagt er allemaal toe bij dat Dragon Ball XenoVerse een niet te missen titel is geworden voor de Dragon Ball-fan en zonder twijfel een sequel verdient…

Dragon Ball XenoVerse is nu beschikbaar voor pc, PlayStation 3 en 4, XBox 360 en XBox One.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.