Random Article


Review: Game of Thrones Episode 2 – “The Lost Lords” (Telltale Games)

 
 
Overzicht
 

Platform: , , , , , ,
 
Genre:
 
Uitgever:
 
Ontwikkelaar:
 
Leeftijd:
 
Taal:
 
Verkrijgbaar vanaf: 3 februari 2015
 
Adviesprijs: 27,99 euro (ganse seizoen)
 
Gameplay
7.0


 
Grafische vormgeving
7.0


 
Geluid
00


 
Speelplezier
7.0


 
Herspeelbaarheid
7.0


 
Total Score
7.2


User Rating
no ratings yet

 

Pluspunten


Nieuwe locaties. House Forrester's verdriet is voelbaar.

Minpunten


Weinig vooruitgang in het verhaal. Quicktime events schieten hun doel voorbij en missen spanning. Niet alle keuzes hebben voldoende impact.


In Episode 2 van Telltale’s Game of Thrones videogame rouwen de Forresters om de dood van enkele familieleden, verdedigt Mira haar familie in King’s Landing en maken we kennis met de sellsword Asher Forrester. Lees hier onze review van Game of Thrones Episode 2: “The Lost Lords”…

0
Posted 05/02/2015 by

 
Full Article
 
 

Ale. It goes in yellow, comes out yellow. Waste of time even drinking it, if you ask me.

Met “The Lost Lords” zet Telltale Games hun videogame-adaptatie HBO’s Game of Thrones (gebaseerd op George R.R. Martins fantasyboekenreeks A Song of Ice & Fire) voort, maar hoe onderscheidt deze tweede episode zich tegenover het eerste deel? Eén ding is zeker: de situatie van House Forrester wordt er niet beter op, integendeel, deze bondgenoten van House Stark zijn nog nooit zo verdeeld geweest…

NUWUKxCd8ioe.878x0.Z-Z96KYq

The Lost Lords speelt zich meteen af na het verrassend einde van episode 1. We volgen vier leden van House Forrester doorheen verscheidene locaties in WesterosAsher Forrester is een roekeloze huurling, zijn onderdeel in The Lost Lords bestaat bijna puur uit quicktime events en discussies met zijn partner, Beskha. Buiten een paar nutteloze beslissingen of hij nu een paar andere huurlingen doodt of niet, is het personage momenteel vrij inhoudsloos. Het tweede personage (waarvan we de naam achterwege laten voor mogelijke spoilers) komt aan in Ironrath en laat ons de Forresters zien die rouwen om hun vele dode familieleden. Een emotioneel onderdeel van het verhaal en verreweg een van de betere momenten van episode 2.

maxresdefault

Gared Tuttle wordt dan weer geïntroduceerd tot een leven in de Night’s Watch. Dit onderdeel gelijkt opvallend veel op het verhaal van Jon Snow in de tv-serie en kan maar weinig boeien. Gared sluit vriendschap met een kameraad-rekruut en maakt een vijand van zijn andere collega, krijgt een paar quicktime trainingsopdrachten en een meet & greet met Jon Snow, maar voor de rest voelt dit onderdeel nogal inspiratieloos aan. Het laatste personage, Mira Forrester, is dan wel weer interessant om te volgen. Haar keuze om al dan niet Margeary Tyrells vertrouwen te schenden is een van de moeilijkste beslissingen doorheen de episode. Het is in deze momenten dat Telltale’s gave om boeiende verhalen te vertellen naar boven komt en waarin men aantoont dat ze de typische morele grijstinten uit Game of Thrones begrijpen.

HouseForrester_Asher

Deze tweede episode is nogal een allegaartje van verscheidene onderdelen geworden. Twee van de vier onderdelen voegen echt iets toe aan het verhaal, terwijl de andere twee gewoon een aaneenschakeling van quicktime events zijn geworden. De events op zich zijn ook al niet om naar huis te schrijven, aangezien het gewoon wat gevechtstraining en een bargevecht betreft. Deze onderdelen doen dan ook geen enkele moeite om het verhaal voorruit te duwen waardoor dit als pure filler aanvoelt. De moeilijke keuzes die inmiddels zo typerend zijn voor een Telltale-game zijn hier ook al schaars aanwezig en missen voldoende impact op het verhaal om indruk te maken.

2cafb8837608901ff71d592338721a4d

Game of Thrones Episode 2 – The Lost Lords slaagt er dus niet in om het niveau van episode 1 hoog te houden. Er is te weinig vooruitgang in het verhaal en de quicktime events voelen nutteloos aan. Voor een game dat hier zo zwaar op leunt kan je dit toch beschouwen als een gemiste kans. Voor de GoT-fans onder ons blijft dit verplichte kost maar reken niet op hetzelfde niveau als HBO’s gelijknamige tv-serie of de A Song of Ice & Fire-boekenreeks. Hopelijk weet Telltale zich wat te herpakken in de volgende episodes van Game of Thrones

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.