Random Article


Minecraft-studio Mojang wordt opgekocht door Microsoft

 


0
Posted 15/09/2014 by

Vandaag is bekend geraakt dat computergigant Microsoft de studio Mojang heeft gekocht. Deze studio uit Stockholm is verantwoordelijk voor het videogamefenomeen Minecraft en zou een bedrag van $2.5 miljard dollar hebben gekregen. Het spel dat vooral van de creativiteit van de speler gebruik maakt, heeft een geregistreerd spelersaantal van meer dan 16 miljoen. Toch zou het naïef zijn om het aantal spelers gelijk te stellen aan het aantal verkochte kopieën, want miljoenen spelers hebben immers een gekraakte, illegale versie van het spel. Microsoft zou vooral het netwerk achter Minecraft en diens online component willen uitbreiden en verbeteren.

minecraft-microsoft-106789

Minecraft verscheen nog niet zo lang geleden op Sony’s PlayStation-platform. In een eerste mededeling stelde Microsoft, dat eigenaar is van XBox, niets te veranderen aan de uitgebreide lijst van platforms waarop Minecraft is verschenen. Over het bestaan van gekraakte servers die illegale versie gebruiken, heeft de computergigant zich anderzijds nog niet uitgesproken.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.