Random Article


Shadow Man videogame is terug

 


0
Posted 19/09/2013 by

Comics en videogames hebben een lange relatie. Alleen was deze relatie niet al te vaak even succesvol.

In 1994 kocht het softwarehuis Acclaim uitgever Valiant Comics. De gamebouwers zagen in de reeksen van de uitgever een prima bosje van properties om ter zijner tijd om te zetten tot games. Een bijkomend voordeel was dat de uitgever zichzelf zou terugverdienen omdat comics begin jaren negentig als warme broodjes over de toonbank vlogen. Jammer genoeg voor Acclaim zou de comicbookmarkt in 1994 instorten.

shadowmanMaar in 1999 ging de kassa toch rinkelen. De uitgever bracht de action/adventuregame Shadow Man op de markt, gebaseerd de gelijknamige Valiant-comic. De speler bestuurde hierin Michael LeRoi, een literatuurstudent annex huurmoordenaar die het opneemt tegen duistere lieden met een ongewone interesse in het oproepen van de apocalyps. Overdag loopt hij rond in de mensenwereld, maar zodra de zon ondergaat daalt hij af naar de Deadside als Shadowman. De game, uitgebracht op PC, Playstation, Dreamcast en Nintendo 64, was een commercieel succes en ging ruim twee miljoen keer over de toonbank.

Mocht je niet vies zijn van een retrogame dan is er nu goed nieuws! Shadow Man is namelijk nu verkrijgbaar als digitale download via de site gog.com. Voor £5.99 Britse pond kun je zien waar men zich 14 jaar geleden druk over maakte. De cutscenes kunnen zelfs nog mee met de games van nu, maar voor de verwende gamer zullen de graphics in het spel misschien even wennen zijn. Toch kan je voor belachelijk weinig geld wel een klassieke comicbookgame spelen.  Wie het spel voor 24 september binnenhaalt krijgt zelfs gratis een digitaal exemplaar van de Shadow Man #1 comic…

Een echte aanrader dus. Wat doe je hier nog?

Comments

comments


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.