Random Article


DC pakt uit met gratis Infinite Crisis MMO

 


0
Posted 25/03/2013 by

DC Entertainment, Warner Bros. Games en Turbine (The Lord of the Rings Online) pakken uit met een eerste trailer voor Infinite Crisis – een nieuwe gratis online Multiplayer Battle Arena Game (MOBA) gebaseerd op het DC-multiversum.

We weten allemaal dat DC zeer graag parallelle versies van haar bekende superheldenpersonages introduceert, en dat al sinds de jaren 60. Uiteindelijk werden deze Imaginary Stories en parallelle werelden zo talrijk dat men in 1985-86 Crisis on Infinite Earths uitbracht, een grootschalig event dat komaf maakte met het DC-multiversum. Dit was echter maar van tijdelijke aard en de uitgever begon in sneltempo opnieuw parallelle werelden te introduceren in bijvoorbeeld haar Elseworlds-verhalen. In 2005-06 kwam Infinite Crisis – het rechtstreekse vervolg op COIE – uit. Hierin werd er opnieuw een multiversum van 52 verschillende werelden geïntroduceerd.

multiversity

Een greep uit het aanbod parallelle DC-helden

In de trailer voor de gelijknamige (maar niet hierop gebaseerde) game zien we onder meer de reguliere Batman, maar ook de Vampire Batman uit Red Rain en de 19e eeuwse Batman uit Gotham By Gaslight. Spelers zullen dus met heel wat verschillende versies van hun favoriete DC-personages aan de slag kunnen. Een bepaalde gebeurtenis – de crash van een mysterieuze meteoriet – zal de verschillende werelden samenbrengen. DC bracht eerder DC Universe Online uit, maar hier moest je je eigen personage creëren en loslaten in de superheldenwereld. In Infinite Crisis verkrijg je wel de kans om met de bekende helden en schurken zelf te spelen. Vrijgegeven personages zijn alvast Batman, The Flash, Wonder Woman, Green Lantern, Poison Ivy, Doomsday en The Joker uit Earth-0, alias Earth-Prime, de hoeksteen van het multiversum en het DC-universum dat we het beste kennen. Uit Earth-43 (Nightmare) verkrijgen we dan weer de  vampirische Nightmare Batman, terwijl Earth-19 (Gaslight) ons Victoriaanse steampunkversies van Batman, Catwoman en The Joker schenkt.

Infinite Crisis zal enkel online gespeeld kunnen worden. Een release wordt voorzien in de herfst van 2013 en via de officiële site kan je je registeren voor de beta. In juni brengen Marvel en Gazillion Entertainment overigens Marvel Heroes uiteen gelijkaardige gratis MMO zich afspelend in het Marvel-universum.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.