Random Article


Sinestro en Hawkgirl bevestigd voor Injustice: Gods Among Us

 


1
Posted 25/02/2013 by

Injustice: Gods Among Us, de opkomende fighting game van NetherRealm Studios (Mortal Kombat) met de DC-superhelden en -schurken in de hoofdrol, stuurde vandaag het weinig verrassende, maar desalniettemin zeer leuke nieuws de wereld in dat zowel Sinestro, aartsvijand van Green Lantern, als Hawkgirl, partner van Hawkman en één van de allereerste vrouwelijke superhelden ooit, speelbare personages zullen worden. Beide personages werden eerder al gespot in de story mode van de game, maar worden nu volwaardige karakters.

top15sinestroDe reveal vindt plaats in de aankondiging van de laatste nieuwe Battle Arena-gevechten, waarin de personages uit de game het toernooigewijs tegen elkaar opnemen. Sinestro mag zijn gele, angst manipulerende power ring uittesten op Superman, terwijl Hawkgirl in de clinch zal gaan met boogschutter Green Arrow.

Voorlopig blijft het echter nog even wachten op de persoonlijke trailers voor de personages, maar in het bovenstaande filmpje kan je al een glimp van hun kunsten opvangen.

Thaal Sinestro verscheen voor het eerst in Green Lantern (v2) #7 uit 1961 en is afkomstig van de planeet Korugar. Hij werd ingelijfd in het Green Lantern Corps en werd zelfs even de mentor van Hal Jordan, de eerste Green Lantern van de aarde. Zijn conflicten met de Guardians of the Universe en het feit dat hij zijn ring gebruikte om orde op Korugar te scheppen door angst, zorgden ervoor dat hij uit het Corps gesmeten werd. Op Qward bouwden ze hem een gele power ring, waarmee hij angst kon manipuleren en uiteindelijk uitgroeide tot zowat de grootste vijand die het Green Lantern Corps, en specifiek Hal Jordan, ooit gekend heeft.

HawkmanhawkgirlaliveagainDoorheen de jaren zijn er teveel verschillende versies van Hawkgirl geweest om op te noemen, maar de eerste verscheen in Flash Comics #1 uit 1940 en verkreeg haar vleugels in All-Star Comics #5 uit 1941, wat haar één van de allereerste vrouwelijke superhelden maakt. Hawkgirl is traditioneel de partner, en regelmatig ook de geliefde, van Hawkman. Of ze nu een herrezen Egyptische prins en prinses zijn, of buitenaardse politieagenten afkomstig van de planeet Thanagar, het duurt niet lang vooraleer deze twee onsterfelijke zielen elkaar vinden. De Injustice-versie lijkt alvast voornamelijk gebaseerd te zijn op de Hawkgirl uit de populaire Justice League-animatiereeksen, waarin ze net zoals in de Silver Age der comics een buitenaardse politieagente was genaamd Shayera Hol.

Injustice: Gods Among Us verschijnt op 19 april. Met Sinestro versus Superman en Hawkgirl versus Green Arrow wordt de eerste ronde van de Battle Arena afgesloten. Vanaf volgende week starten de kwartfinales.

sinestroinjustice

hawkgirlinjustice

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One CommentLeave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.