Random Article


Lego Batman 2: DC Super Heroes

 

 
Overzicht
 

Platform:
 
Genre: , ,
 
Uitgever:
 
Ontwikkelaar:
 
Leeftijd:
 
Taal:
 
Verkrijgbaar vanaf: 22/06/2012
 
Adviesprijs: €49.98
 
Gameplay
8.0


 
Grafische vormgeving
9.0


 
Geluid
7.0


 
Speelplezier
8.0


 
Herspeelbaarheid
7.0


 
Total Score
7.8


User Rating
no ratings yet

 

Pluspunten


Een zeer originele en humoristische take op het DC-universum

Minpunten


Story mode is vrij kort, niet alle personages zijn even uniek


Lego Batman 2: DC Super Heroes is de sequel op Lego Batman, de bestverkopende Lego-videogame aller tijden. Naast Batman en Robin, zijn ditmaal Superman en de hele Justice League bespeelbaar in een gigantisch uit Legoblokjes opgebouwd Gotham City. Wat vonden we van de blokjesversies van onze favoriete DC-superhelden? Kom het te weten in de review van Lego Batman 2!

1
Posted 04/07/2012 by

 
Full Article
 
 

Uit onze eerdere preview van Lego Batman 2: DC Super Heroes, viel al meteen op dat bigger & better het motto was bij maker Traveller’s Tales (Lego Batman, Lego Star Wars). De sequel op het succesvolle Lego Batman: The Video Game uit 2008 biedt spelers een immense open wereld in de vorm van een uit de Deense blokjes opgebouwd Gotham City. Naast het dynamische duo van Batman en Robin komen daar dan ook nog een 50-tal extra speelbare personages bij kijken, waarbij vooral de man van staal, Superman, de show komt stelen in de story mode. Tevens is dit de allereerste Legogame met sprekende personages, waardoor de DC-helden en -schurken in meer dan alleen maar hun geblokte Legoglorie herkenbaar zijn.

Het verhaal van Lego Batman 2 gaat van start wanneer The Joker een Man of the Year-ceremonie in Gotham City komt verstoren. Tijdens de ceremonie heeft Bruce Wayne de prestigieuze award in ontvangst mogen nemen en versloeg hij hierbij Lex Luthor, de welbekende zakenman en filantroop uit Metropolis die zich recentelijk kandidaat heeft gesteld voor het presidentschap van de Verenigde Staten. The Joker heeft indruk gemaakt op Luthor, want het duo houdt in deze game één van hun wereldberoemde team-ups. Luthor komt in het bezit van een wapen dat alle zwarte Legoblokjes kan desintegreren, wat onheil voorspelt voor Batman zijn arsenaal aan wapens en voertuigen. Het wapen werkt echter wel op Kryptonite, de achilleshiel van Superman, en hiervoor dient het duo naar de Batcave te trekken om de Caped Crusader zijn persoonlijke voorraad te stelen…

Doorheen de verhaallijn start je met Batman en Robin, ga je een deel verder met Superman en in de laatste levels kan je Joker en Luthor zelfs te lijf gaan met de gehele Justice League. The Flash, Green Lantern, Wonder Woman, Cyborg, Aquaman, Martian Manhunter, … allen zijn ze in deze game van de partij. Een groot voordeel van de nieuwe voice-acting is dat de personages een pak beter (en vooral humoristischer) uit de hoek kunnen worden. Het geheel voelt aan als een humoristische variant van het geanimeerde DC-universum (de stem van Lex Luthor wordt zelfs ingesproken door Clancy Brown uit Superman: The Animated Series). Vooral de interacties tussen de immer opgewekte Superman en eeuwig grimmige Batman, World’s Finest Duo, steken erg leuk in elkaar. Gooi daar dan nog eens een volledig een mancrush op Superman hebbende Robin aan toe en dolle pret verzekerd.

Qua gameplay steekt Lego Batman 2 vrijwel hetzelfde in elkaar als zijn voorganger. De game draait voornamelijk rond het oplossen van vrij simpele puzzels, waarbij je meermaals zaken uit de volledig interactieve achtergrond moet stukslaan, om vervolgens met de blokjes iets nieuws te bouwen. Goed, je dient af en toe wel wat goons bij elkaar te meppen, maar ook bij de eindbazen draait het vaak om het oplossen van een puzzel in verschillende delen, waarbij je dient af te wisselen tussen de speelbare personages. Terwijl Superman met zijn krachten zowat overal in het spel naartoe kan vliegen, maken Batman en Robin dan weer gebruik van hun ziplines, voertuigen als de Batmobile en Batwing en verschillende kostuums. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een magnetisch pak voor Robin waarmee hij op bepaalde muren kan lopen, of een sensorpak voor Batman, waardoor hij onzichtbaar wordt voor enkele beveiligingssystemen.

Traveller’s Tales gaat er prat op dat hun games geschikt en vooral fun moeten blijven voor jong en oud, wat de gemakkelijkheidsgraad van de game alleen maar verhoogt. Al kan het bij momenten (voornamelijk door de vele rondslingerende brokstukken en een wel zeer uitgebreid speelveld) moeilijk te zien zijn waar je precies naartoe moet, wijst uiteindelijk elke puzzel zichzelf wel uit en wals je in feite zonder al te veel moeilijkheden doorheen de ganse game.

Lego Batman 2 moet het qua herspeelbaarheid dan ook vooral hebben van haar open wereldomgeving en indrukwekkend aantal vrij te spelen personages. Verwacht na het uitspelen van de story mode dus nog wel wat extra uurtjes te steken in het verkennen van Gotham City en de verschillende soorten geheime Legoblokjes, personages en kostuums te zoeken. Naast de Justice League en enkele grote namen uit de lijst vijanden en bondgenoten van zowel Batman als Superman, wordt haast elk personage dat doorheen de game in een cutscene te zien is of vernoemd wordt, ook bespeelbaar. Jawel, de game stelt je zo dus in staat om eindelijk eens de controle te nemen over journalistes Vicki Vale en Lois Lane, commissaris Gordon en butler Alfred Pennyworth! Ze zijn niet erg veel soeps, maar het is wel een leuke toevoeging voor de fans.

Het allerleukste uit Lego Batman 2 blijven echter de simpele dingen. Zoals de mogelijkheid om in een prachtig opgebouwd Gotham City volledig los te scheuren met de Batmobile, nieuwe snelheidsrecords te vestigen met The Flash, in de lucht de geluidsmuur doorbreken met Superman (met diens eigen filmsoundtrack op de achtergrond) of — nog steeds mijn favoriet — gewoon wat nietsvermoedende burgers te treiteren met je heat vision of power ring. Lego Batman 2: DC Super Heroes is verre van de ultieme DC-superheldengame en wordt voornamelijk gericht op jongere spelers, maar is toch een enorm leuke, en bij momenten zeer grappige, aanwinst voor eender welke DC- en of superheldenfan.

Lego Batman 2: DC Super Heroes is nu verkrijgbaar voor PC, Playstation 3, XBox 360 en Nintendo Wii. Een aangepaste handheldversie is ook te verkrijgen voor Nintendo DS, Nintendo 3DS en Playstation Vita. Hier bij Brainfreeze geven we nog steeds twee PS3- en twee XBox360-versies van Lego Batman 2 weg en je kan nog tot het einde van de dag meedoen om de game te winnen. De winnaars zullen nu zaterdag worden bekendgemaakt.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    Intersivety

    Erg goede recensie lijkt me ook een hartstikke leuke game :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.