Random Article


Injustice: Gods Among Us – de nieuwe DC fighting game

 


1
Posted 02/06/2012 by

“What if our greatest heroes became our greatest threat?”

Recentelijk werd de nieuwe fighting game van Warner Bros., DC Comics en NetherRealm Studios (Mortal Kombat, Batman: Arkham City Lockdown) voorgesteld. Injustice: Gods Among Us staat gepland voor een release in 2013 en zal de grootste helden en schurken uit het DC-universum elkaar te lijf zien gaan. In de onderstaande trailer zien we al dat Justice League-leden Superman, Batman, Wonder Woman en The Flash van de partij zullen zijn. Verder zien we ook nog Solomon Grundy en Harley Quinn opduiken en vangen we alvast nog een korte glimps op van Lex Luthor in zijn battle suit en — als we een gokje mogen wagen — een straal ijs afkomstig van Captain Cold.

Volgens producer Ed Boon, de grote man achter Mortal Kombat, wordt Injustice: Gods Among Us NetherRealm Studios hun nieuwe take op de grootse, over-the-top actie en gameplay die mensen verwachten van een vechtspel met superhelden in de hoofdrol (denk maar aan Capcom’s Marvel vs Capcom-reeks, of zelfs hun eerdere Mortal Kombat vs DC Universe uit 2008). Uit de trailer kan je al opmaken dat de bewegingen en capaciteiten van de DC-vechtersbazen voor een werkelijk episch schouwspel kunnen zorgen. Zeer belangrijk in deze game worden dan ook de speelarena’s. Om de diversiteit van de personages wat meer in de verf te zetten, zal elk karakter op een andere manier kunnen omgaan met de volledig interactieve achtergronden. Terwijl Superman of Wonder Woman bijvoorbeeld hun tegenstanders te lijf kunnen gaan door een auto op te tillen en te smijten, zal Batman eerder boobytraps in de arena moeten plaatsen. De vechtersbazen in Injustice: Gods Among Us zullen dan ook worden opgedeeld in twee types: deze met krachten en deze gebruik makend van gadgets, met elk hun voor- en nadelen. Veel zal overigens ook afhangen van welk personage je in welke arena plaatst. Zo zal bijvoorbeeld een Batman uiteraard volledig in zijn element zijn in de Batcave, waar ie zelfs gebruik kan maken van de Batmobile om zijn tegenstanders te lijf te gaan.

NetherRealm Studios staat zeker sinds de nieuwste Mortal Kombat gekend voor haar iets diepgaandere verhaallijnen (voor een fighting game, althans). Bij Injustice: Gods Among Us zal dat dan ook niet anders zijn, zeker wanneer je weet dat comicbookschrijvers Justin Gray en Jimmy Palmiotti (Power Girl, Jonah Hex, Mortal Kombat vs DC Universe) worden teruggebracht om het verhaal neer te pennen. Veel is er rond dit verhaal nog niet geweten, maar de beelden en teasers doen vermoeden dat de helden van de Justice League niet helemaal zichzelf zullen zijn en de lijn tussen held en schurk zal vervagen. Men zal waarschijnlijk wel een betere verklaring kunnen vinden dan dat het hier draait om slechte robotversies van ‘s werelds grootste helden (zoals in de vreselijke 2D-fighting game Justice League Task Force uit 1995), dus ofwel krijgen we hier te maken met een dystopische toekomst, een tijdelijke staat van zijn, of — zoals we wel gewend zijn van DC — om een parallelle aarde.

De gepantserde designs van Superman & co leveren ons alvast een korte kijk op NetherRealm Studios hun eigen, donkerdere take op het DC-universum. Toch zal, net als bij voorganger Mortal Kombat vs DC Universe, het grafische geweld vrij hard aan banden worden gelegd om een T-rating te bekomen. Over-the-top actie, ja, maar blood & gore in de stijl van Mortal Kombat zal in deze game niet te vinden zijn. Of we hierbij de terugkeer van de zogenaamde, ahum, Heroic Brutalities voor de helden en de milde Fatalities voor de schurken uit de vorige game mogen verwachten, is voorlopig nog niet geweten.

Geniet hieronder alvast van de eerste trailer en enkele screenshots. Injustice: Gods Among Us zal verschijnen in 2013 op Playstation 3, XBox 360 en Wii U.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


 1. avatar
   
  Veruca

  Leuke preview! Ik ga deze game zeker in’t oog blijven houden. Fighting games hebben een speciaal plekje in m’n gamerhart, ook al ben ik ver weggebleven van MK vs DC. Maar een volwaardig DC vechtspel zie ik volledig zitten!

  Persoonlijk hoop ik dat ze de MK gruwelijkheden achterwege laten, en er een pure superhero fighter van maken zonder al de gore. Dat past ook helemaal niet in het superhelden plaatje… of toch niet in het algemene beeld dat iedereen kent.

  Ik ben trouwens wel volledig verkocht aan de outfits die NRS ontworpen heeft. Ben benieuwd welke personages we nog te zien zullen krijgen. Een Green Lantern lijkt me bijv. 99% waarschijnlijk. 2013 kan niet snel genoeg komen! :D

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.