Random Article


 
Nieuwste Specials
 

Review: Doctor Who 10th Doctor Funko Pop! Vinyl

 

 
Overzicht
 

WInkelprijs: $12,50
 
Uitgever:
 
Ontwerper:
 
Jaar:
 
Serie:
 
Verpakking
 
 
 
 
 


 
Beeld
 
 
 
 
 


 
Afwerking
 
 
 
 
 


 
Verzamelwaarde
 
 
 
 
 


 
Gimmicks
 
 
 
 
 


 
Levering
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 


Zowel de standaard als de exclusive versie zijn een mooie aanvulling op elke Doctor Who/Funko-collectie, beide versies hebben een andere doos en wederom heeft Funko goed op de details gelet.


Overaanbod aan varianten en exclusives, maar vooral de "gewoonlijke" productiefouten vallen op


Een Funko Doctor Who face-off tussen de “gewone” 10th Doctor en de “Hot Topic Exclusive” Pop! Vinyl. Wie zal er winnen? Let’s find out!

Posted 09/11/2015 by

 
Full Article
 
 

Doctor Who-fans rejoice! De Doctor Who Pop! Vinyl-reeks is een feit! En wat voor een reeks. Waar normaal gezien een Pop!-reeks uit een zestal figuren bestaat, krijgen we er nu ineens negen. Logischerwijs maken de laatste drie Doctors hier deel van uit, samen met een aantal van hun best gekende vijanden. Natuurlijk kan ook de TARDIS niet ontbreken en aangezien bijna elke reeks nu wel een 6”-incher heeft, kon het ook niet anders dan dat het transport van de Doctor deze eer kreeg in deze reeks.

“Alleen maar logische keuzes? Hebben we het hier niet over Funko?” horen we je al denken. Wel, hoe logisch vind je de aanwezigheid van de 4th Doctor en een Adipose? En dat terwijl er totaal geen spoor is van enige Companion… Er is dus nog niets veranderd aan Funko’s manier van redeneren.

funko-pop-doctor-whoKeuze te over in deze eerste Dr Who Pop! Vinyl-reeks

En alsof deze 9 Pop!s nog niet voldoende waren, worden er meteen ook een hele boel exclusives en variants op de markt gesmeten. Zo kan je maar liefst 8 (!) Hot Topic Exclusives vinden. Reken hierbij de variants die opgeëist werden door andere franchises en de Comic Con exclusives en je begrijpt dat de Doctor Who Pop! fans meteen diep in hun portemonnee mogen duiken of voor een paar onmogelijke dilemma’s staan.

hot-topic-exclusivesVier van de acht Hot Topic Exclusives

Aangezien wij bij Brainfreeze begrijpen hoe moeilijk het maken van zulke keuzes is, zetten we de “standaard” 10th Doctor naast de Hot Topic Exclusive.

Zoals gewoonlijk beginnen we met de verpakking. Wat meteen opvalt, is dat de Hot Topic Exclusive een andere nummer gekregen heeft in plaats van de gewoonlijke variant- of exclusive-sticker op de doos van de standaardversie. Met dit ander nummer komt er een doos met andere afbeeldingen waardoor er geen twijfel kan bestaan welke Pop! je vasthebt. Hierdoor kan je ook concluderen dat we eigenlijk te maken met twee aparte Pop!s en niet met een variant van een standaard Pop! Opvallend is wel, dat ondanks het feit dat nummer 233 verkocht wordt als een Hot Topic Exclusive, dit nergens op de doos vermeld wordt. Vermoedelijk is er onderweg hier en daar een sticker verdwenen want het zou ons sterk verbazen dat Hot Topic zo’n kans op extra reclame zou laten liggen. Hoe dan ook zijn we blij dat de dozen deze keer wel van elkaar verschillen.

IMG_3360Andere doos, andere Pop!

Benieuwd hoe groot het verschil tussen de Pop!s zelf is? Het eerste wat opvalt en waar je zeker niet naast kunt kijken, is de aanwezigheid van de 3D-bril bij de Hot Topic Exclusive. Voor de niet zo grote Dr Who fans onder ons: dit is een verwijzing naar de Doomsday-episode waarin de 10th Doctor de 3D-bril gebruikte om het effect van de Void op mensen na te gaan.

Blijkbaar vond Hot Topic de gewone leesbril van deze Doctor niet speciaal genoeg om de Exclusive te sieren, waardoor je de vraag kunt stellen in hoeverre minder grote Dr Who-fans deze toevoeging werkelijk kunnen appreciëren. Gelukkig is Hot Topic nog een stapje verder gegaan, want waar de gewone Pop! een blauw kostuum en rode basketschoenen heeft, krijg je bij de exclusive een Pop! met een bruin pak en gele schoenen. Dit is zeker een leuk extraatje, dat een meerwaarde aan deze Pop! geeft.

DOCTOR WHO Ep 13

10

Welke van de twee kent de niet zo grote Dr Who-fan het beste?

Wat dan met de “gewone” Pop!? Moeten we deze totaal links laten liggen en massaal op jacht gaan naar de exclusive? Zeker niet! Want doordat je aandacht niet wordt afgeleid door de 3D-bril, valt in deze Pop! het hoge schattigheidsgehalte van  David Tennant veel beter op en dit dankzij het warrige haar en zijn outfit. Ook de iconische Sonic Screwdriver is mooi herkenbaar in deze Pop!-versie. Mocht je ooit deze Pop! vasthouden, let dan maar eens op de details op de Screwdriver en je zult zien dat Funko echt wel moeite gedaan heeft om de fans niet teleur te stellen. Deze “standaard” Pop! geeft zich dus niet zomaar gewonnen.

Wat beide Pop!s wel gemeen hebben (en blijkbaar ook met elke ander Doctor in deze Pop! reeks), is hun houding. Deze kan volgens ons enkel en alleen maar beschreven worden als “typisch” Funko want het lijkt wel alsof bijna elke Pop! dezer dagen iets in zijn ene hand vastheeft terwijl de andere gebald is. Wat wel goed nieuws is, voor sommigen onder ons althans, is dat in de Dr Wh- reeks er geen Bobbleheads te bespeuren zijn. Er is dus geen gevaar voor wankele of omvallende Pop!s of voor Bobbleheads die hun ding niet naar behoren doen.

Is het al rozengeur en maneschijn bij deze twee Pop!s? Jammer genoeg niet. Hoewel het bij de standaardversie meevalt, kan je hier en daar toch verffouten bespeuren dewelke voornamelijk opvallen ter hoogte van de haarlijn. Dezelfde fout is ook terug te vinden bij de exclusive, maar wat bij deze zeker storend is, zijn de verffouten op de 3D-bril zelf, wat toch feature van deze Pop! is. Bovendien zijn bij deze Pop! ook lijmsporen te zien waardoor je initiële enthousiasme voor deze Pop! toch wel een deukje kan krijgen.

IMG_3371 IMG_3370

Alles bij elkaar genomen, is de standaardversie van de 10th Doctor een zeer goede Pop! dewelke alle Dr Who- en Funko-fans zonder twijfel kan bekoren. De exclusive daarentegen is volgens ons enkel weggelegd voor de grotere fans, dewelke tijdens hun jacht hiernaar zeker moeten opletten voor de “typische” Funko-productiefouten.

Doctor Who Pop! Vinyl bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.