Random Article


 
Nieuwste Specials
 

Review: Guardians of the Galaxy: Thanos – 6-inch Glows in the Dark Pop! Vinyl

 

 
Overzicht
 

WInkelprijs: €20
 
Uitgever:
 
Ontwerper:
 
Jaar:
 
Serie:
 
Verpakking
 
 
 
 
 


 
Beeld
 
 
 
 
 


 
Afwerking
 
 
 
 
 


 
Verzamelwaarde
 
 
 
 
 


 
Gimmicks
 
 
 
 
 


 
Levering
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 


Een mooie, stabiele Pop! die zeer goed tot zijn recht komt als 6-incher. Een aanrader voor elke Funko/ Guardians of the Galaxy/Marvel-fan.


Heeft een beetje liefde en aandacht nodig om te gloeien en hier en daar zijn er kleine verffoutjes te bespeuren.


Is Marvel-übervillain Thanos nog even crimineel in de vorm van een 6-inch Funko Pop! Vinyl?

0
Posted 17/07/2015 by

 
Full Article
 
 

Eén van de grootste hits in het Marvel Cinematic Universe was zonder twijfel Guardians of the Galaxy. Het kon dan ook niet anders dan dat Funko de ruimtepersonages een Pop! Vinyl make-over gaf. Na een eerste serie, welke (natuurlijk) bestond uit Star-Lord met en zonder masker, Groot, Rocket Raccoon, Drax en Gamora, volgde al snel een tweede. Hierin ligt het zwaartepunt duidelijk bij de “andere zijde” met Yondu, Ronan, Nebula, the Collector, Thanos en, toch wel opvallend, Dancing Groot. Dat er een Dancing Groot uitgebracht werd, lijkt niet meer dan normaal gezien de enorme populariteit van dit personage.

Funko-Pop-Guardians-of-the-GalaxyEerste Guardians of the Galaxy Pop! Vinyl-serie

Maar waarom Thanos? Ja, iedereen weet dat hij dé supervillain zal worden in het Marvel-filmuniversum, maar zijn tijd op het scherm tijdens de Guardians-film was toch wel zeer beperkt. Bijgevolg voelt zijn aanwezigheid in deze reeks, en dan nog wel als een 6-incher, een beetje overenthousiast aan. Maar blijkbaar is Funko niet de enige die dit personage hoog in het vaandel draagt want Entertainment Earth besloot om meteen ook een Glows in the Dark-versie “op te eisen”.

guardianspopDe tweede Guardians of the Galaxy Pop! Vinyl-serie, minus Dancing Groot

Aangezien de Glows in de Dark-editie gebonden is aan een keten, wordt hier de term “exclusive” opgeplakt. Desondanks is deze zeer gemakkelijk te vinden voor de gangbare prijs van een 6-incher. Een goed excuus dus om voor deze versie te gaan, in plaats van de normale.

Zoals gewoonlijk zijn we over de verpakking al snel uitgepraat aangezien we met een doodnormale, praktische Funkodoos te maken hebben. Dit houdt in dat één zijkant een meer gedetaileerde tekening draagt, dat op de achterzijde de andere Pop!s uit de serie afgebeeld staan, maar dat er voor de rest niets te beleven valt. De enige opsmuk die onze Thanos als Glows in the Dark-versie meegekregen heeft, zijn twee extra stickers. Opvallend is wel dat, afhankelijk van waar je jouw Pop! haalt, soms één van beide stickers kan ontbreken. Blijkbaar is de ene winkel dan toch de andere niet.

IMG_0826

Op naar Thanos zelf dan maar. Zelfs terwijl hij in zijn doos zit, kan je zien dat er veel aandacht werd geschonken aan zijn “outfit” en dat er getracht werd om zijn kenmerkende kin te vertalen naar een Pop! versie. Niet iedereen is voor deze Funko-vertaling te vinden, maar het is een meer dan verdienstelijke poging en we zijn hier dan ook zeker tevreden over.

Thanos_Avengers“De Kin en Grin”

Van zodra je hem uit zijn doos haalt, valt op dat, ondanks het feit dat hij een Bobble-head is, hij zeer stevig blijft staan. Ook de “wobble” is zeker niet te sterk of te slap en voldoet volledig aan onze verwachtingen. Aangezien dit niet altijd een garantie is voor een Funko Bobblehead scoren ze hier al vast goede punten mee.

Verder wordt het idee dat er hard aan zijn outfit gewerkt werd, bevestigd. De blauwe achtergrond kleur in combinatie met de gouden details, zorgt ervoor dat alles mooi tot zijn recht komt en dat deze Pop! vanuit elke hoek interessant is om naar te kijken. Uiteindelijk kan je niet anders dan tot de conclusie komen dat deze Pop! in het standaardformaat nooit zo goed tot zijn recht zou komen, waardoor Funko het zeker bij het rechte eind had om voor een 6-inch formaat te kiezen.

IMG_1380   IMG_1376

Jammer genoeg kunnen we niet alleen maar positieve punten aanhalen, aangezien Funko er weer niet in geslaagd is om een Pop! zonder verffouten te leveren. In vergelijking met andere Pop!s kan je deze bij onze Thanos wel minimaal  noemen, maar hier verliest Funko toch wel wat punten mee.

IMG_1379

Tot slot, kijken we nog naar de Glows in the Dark-eigenschap. Hoewel Funko hier al een aantal jaren mee bezig is, blijkt het nog steeds een hit-and-miss affaire te zijn. Het is bijgevolg steeds afwachten geblazen hoe jouw gloeiende Pop! het er van afbrengt. In het geval van de Thanos die wij in handen hebben, blijkt al vlug dat hij enige tijd nodig heeft om “op te laden” en dat gewoon daglicht niet voldoende is om hem in gang te krijgen. Maar eenmaal hij “tevreden” is, kan je wel duidelijk een groene gloed zien aan zijn hoofd en handen en blijft deze ook gedurende een lange tijd goed zichtbaar. Aangezien we al veel moeilijkere klanten vastgehad hebben, weet Funko hier punten mee te scoren.

303De gloei in een ideale Funko-wereld

Alles samen, is deze 6-inch Thanos zonder twijfel één van de betere Pop!s van de laatste tijd. Ook zonder zijn extra “gloeikracht” is dit een zeer geslaagde Pop! waarvan je lange tijd kunt genieten. Het is dan ook een echte aanrader voor elke Funko, Marvel of Guardians of the Galaxy -collectie.

6-inch GITD Pop! Vinyl Thanos bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.