Random Article


 
Nieuwste Specials
 

Review: Nerd Block – June Comic Block Mystery Box

 

 
Overzicht
 

WInkelprijs: $13,99 ($12,50 verzendingskosten vanuit Canada)
 
Uitgever:
 
Ontwerper:
 
Jaar:
 
Serie:
 
Verpakking
 
 
 
 
 


 
Beeld
 
 
 
 
 


 
Afwerking
 
 
 
 
 


 
Verzamelwaarde
 
 
 
 
 


 
Gimmicks
 
 
 
 
 


 
Levering
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 


Geen prullaria waar niemand blijf mee weet. Grote kans op variant covers, dus ook als je de comic reeds in bezit hebt, is het geen “total waste of money”


Zelfs als je voor één maand kiest, zit je automatisch vast aan een abonnement. Bij de pinken blijven en tijdig uitschrijven is de boodschap.


Een nieuwe maand, een nieuwe Mystery Box. Deze keer bekijken we de Comic Block Mystery Box van Nerd Block…

0
Posted 13/07/2015 by

 
Full Article
 
 

Nerd-Block-Logo-660x337

Na de ZBox van Zavvi proberen we deze maand de Comic Block Mystery Box van Nerd Block. Van alle bedrijven die Mystery Boxes aanbieden viel ons oog op Nerd Block aangezien deze Canadese firma je toelaat om uit zes thema’s te kiezen en een maandelijkse optie aanbiedt. De zes vaste thema’s zijn:

  • Nerd Block Classic
  • Arcade Block
  • Horror Block
  • Comic Block
  • Nerd Block Jr. Girls
  • Nerd Block Jr. Boys

Doordat we reeds voldoende prullaria in ons bezit hebben, kwam de Comic Block als de aantrekkelijkste optie naar boven: 3 comics (variant covers, graphic novels en/of debuutnummers), een exclusieve T-shirt en een “comic collectible” met een totale waarde van 30 Amerikaanse dollar voor maar $13,99? Wie kan daar nu niet mee leven?

Voor we starten met het ontleden van onze nieuwste Mystery Box, een kleine waarschuwing voor degenen die niet zo veel geduld hebben: net zoals bij alle andere Mystery Boxes moet je jouw Box, of in dit geval Block, ruim een maand op voorhand bestellen. Bovendien komt deze vanuit Canada, waardoor de wachttijd extra lang oploopt. Geduldig wachten op je Mystery aankoop is dus geen optie, maar wel een noodzaak.

Het eerste dat opvalt bij het ontvangen van deze Block is dat, hoewel het “slechts” om 3 comics en een T-shirt gaat, de doos waarin al deze “goodies” zitten te groot is voor een standaard brievenbus, maar dat deze toch kleiner is dan de meeste andere Mystery Boxes. Er wordt dus goed rekening gehouden met de inhoud en de bescherming ervan. Voor de rest valt er niets te beleven aan de buitenkant aangezien het grootste deel van de verpakking bekleed wordt met de vermelding “Comic Block” en een sticker met jouw adres er op. Ook de “versiering” aan de binnenkant werd duidelijk minimaal gehouden. Nerd Block heeft dus resoluut voor een degelijke, praktische doos gekozen, dewelke op zich totaal geen verzamelwaarde heeft, ook al wordt er op de website beweerd van wel.

IMG_1359

Natuurlijk draait alles om de inhoud en het eerste wat we tegenkomen is het beloofde T-shirt. Een Batman V Superman T-shirt dan nog wel! Klinkt afgezaagd  of op zijn minst voorspelbaar? Op basis van deze beschrijving zijn we het volledig met je eens, maar eens je een blik geworpen hebt op het “exclusive” design dat afkomstig is van Shirtpunch, zal je meteen zien dat dit alles behalve een standaard Batman V Superman-shirt is. Dit zorgt ervoor dat dit zonder twijfel een leuke aanwinst is en geeft je meteen het gevoel dat deze Block zijn prijs waard is (geschatte waarde $10).

IMG_1355 IMG_1357

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Up next: stylo’s! Geen standaard bics natuurlijk maar Avengers stylo’s! Een nuttige filler die we met plezier zullen gebruiken. (geschatte waarde $2,99).

Last but not least, komen we aan bij de de comics. De eerste die we tegenkomen is “Ghostbusters: Get Real #1” – variant cover van IDW Publishing. En wat voor een variant cover: de Animated Ghostbusters in de klassieke filmposter houding aan de hand van Dan Schoening. Zelfs als je geen Ghostbusters-fan bent, lijkt het ons moeilijk om deze niet te waarderen (geschatte waarde voor de standaard cover $3,99)

idw-publishing-ghostbusters-get-real-issue-1re-b

De comic eronder blijkt 21st Century Tank Girl #1 van Titan Comics te zijn. Net zoals de eerste comic komt deze ook met een variant cover, welke exclusief voor deze Block is. Dit keer werd Jim Mahfood aangesproken om ons te verblijden(geschatte waarde voor de standaardcover $3,99).

titan-comics-21st-century-tank-girl-issue-1d

De derde comic waarvan Nerd Block vindt dat deze in onze collectie thuis hoort is Marvel’s Groot #1. En blijkbaar is er deze maand geen tekort aan variant covers want ook deze heeft er één: dankzij Pascal Campion krijgt Groot het gezelschap van Rocket Raccoon (geschatte waarde voor de standaard cover $3,99)comic-block-june-groot-1

De comics zijn een leuke combinatie van verschillende uitgevers en hoewel het gekende reeksen zijn, zijn ze ook niet dé allerbekendste of dé allergrootste, à la Avengers of Batman. Boverndien is Nerd Block ook zo doordacht geweest om in deze juni-editie recente eerste nummers toe te voegen, waardoor je gemakkelijk kunt inpikken. Bovendien zorgen de variant covers er voor dat, zelfs indien je het nummer al hebt, je deze nieuwe aanwinsten toch nog kan appreciëren.

Op basis van de geschatte waardes van de items lijk je echter niet aan de waarde die Nerd Block je belooft te komen. Desondanks is deze Block toch een aanrader voor al wie op zoek is naar een Comic Mystery Box, voornamelijk door het ontbreken van onnodige fillers en de kans dat je interessante comics en/of  T-shirt ontvangt groot is.

IMG_1360 IMG_1361

Wil je de Nerd Block Comic Block Mystery Box ook zelfs eens testen? De juli-box kan nog tot 25 juli besteld worden en wordt rond die datum ook verzonden. De verzendingskosten naar de Benelux bedragen $12,50 en volgens de Facebookpagina kan je onder meer een variant cover van de Star Trek/Green Lantern: The Spectrum War #1-comic verwachten. De officiële site van Nerd Block kan je via deze link bezoeken.

july box

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.