Random Article


 
Nieuwste Specials
 

Review: Zavvi’s Marvellous Mystery Zbox

 

 
Overzicht
 

WInkelprijs: €27,59
 
Uitgever:
 
Ontwerper:
 
Jaar:
 
Serie:
 
Verpakking
 
 
 
 
 


 
Beeld
 
 
 
 
 


 
Afwerking
 
 
 
 
 


 
Verzamelwaarde
 
 
 
 
 


 
Gimmicks
 
 
 
 
 


 
Levering
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 


Geen verzendingskosten en in vergelijking met andere Mystery Boxes minder fillers aanwezig.


Zavvi durft tijdens de verkoopperiode nog de inhoud van de box aan te passen. De nadruk ligt duidelijk op de populairste personages/series, waardoor de verknochte verzamelaars niet snel iets nieuws kunnen scoren.


Is de ZBox een geduchte concurrent voor de Amerikaanse Mystery Boxes? Let’s find out!

0
Posted 10/06/2015 by

 
Full Article
 
 

Het idee van een Mystery Box is simpel: op basis van een vage beschrijving, een (maandelijks) thema en de inhoud van de vorige maanden, kan je iets kopen waarvan je eigenlijk niet weet wat het is. Klinkt dodgy? Wel, dat is nu net één van de aantrekkingskrachten van deze bundels: met uitzondering van verjaardags- en kerstcadeaus weet je steeds wat de postbode in zijn handen heeft, maar nu dus niet. Deze mysterieuze dozen laten je dus toe om op eender welk tijdstip van het jaar de “kerstcadeauspanning” na te bootsen.

Get a true superhero thrill-ride without ever leaving your desk! Order and the best part: it’s a mystery! You won’t know what’s inside until it gets to your front door!

Als je ooit de woorden “mystery box” in een search engine voert, zal je al snel merken dat er 1001 verschillende varianten aangeboden worden en dat door de meest uiteenlopende bedrijven. Aangezien we niet echt geïnteresseerd zijn in Mystery groenten- en fruitboxen, hebben we in onze zoektocht voornamelijk gezocht naar de perfecte nerd/geek Mystery Box.

De voorwaarden zijn simpel:

 • de Box moet geleverd worden in zowel België, Nederland als Luxemburg en het liefst met redelijke verzendingskosten tot bij ons komen
 • de mogelijkheid om geen abonnement te moeten aangaan, moet aangeboden worden
 • de inhoud moet een combinatie zijn van comic(s), een T-shirt en/of leuke hebbedingetjes maar geen prullen waar je eigenlijk niets mee bent
 • en tot slot moet de prijs lager liggen dan wanneer je alles apart zou kopen

Al vrij vlug hebben we moeten vaststellen, dat wegens de eerste voorwaarde een paar van de meeste populaire Mystery Boxen, zoals Marvel Collector Corps en Loot Crate afvallen. Gelukkig lijken een aantal andere firma’s te beseffen dat er ook geeks en nerds in de Benelux wonen waardoor er nog steeds keus te over is. De volgende voorwaarde zorgt er echter voor dat de boxen uit het Verenigd Koninkrijk een pak interessanter worden. Zo ligt de laagste verzendingskost voor de Amerikaanse rond de 12 dollar terwijl de Box zelf voor 13,99 dollar verkocht wordt. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat je met de boxen  uit de VS geconfronteerd wordt met extra taksen. En tot slot moet je bij sommigen goed de kleine lettertjes lezen, want ondanks het feit dat je voor een eenmalige Box kan kiezen, moet je soms, zoals bijvoorbeeld bij Nerd Block, je toch voor een bepaalde datum uitschrijven.

Tot slot spelen de inhoud, het thema en natuurlijk de prijs een grote rol. Naast de algemene ‘thrill’ die de Mystery Boxen je aanbieden, proberen velen je ook te lokken met de belofte dat de inhoud veel meer waard is dan wat je er voor betaalt en bieden sommigen “exclusives” aan dewelke nergens anders te vinden zijn. Ondanks het feit dat je op internet kunt terugvinden wat er in het verleden in de doos zat, moet je soms toch geluk hebben want sommigen lijken niet elke maand even goed te scoren.

 
 

Rekening houdend met dit alles, werd uiteindelijk besloten om de Mystery Box van Zavvi, of ook wel de ZBox genaamd, uit te proberen:

 • Het thema: Marvellous
 • De belofte: één Funko Pop! Vinyl en exclusieve merchandise
 • De waarde: €50
 • De prijs: €27,59
 • Verzendingkosten: geen

Zbox-Subscription-640-blog

Hoewel deze Box voorgesteld werd als de mei-editie, werd deze pas begin juni geleverd. De doos die alles bevat, is kleiner dan de gemiddelde schoenendoos en heeft een pikzwarte buitenkant, waardoor je met een “is het dit maar?” gevoel zit als je deze voor het eerst vast hebt. Gelukkig  blijkt de binnenkant een pak interessanter te zijn:

IMG_0819 IMG_0819_B

Het eerste wat de aandacht trekt, is de Funko Pop! Vinyl. Ondanks het feit dat Marvel’s Avengers: Age of Ultron de hype van het moment was toen de Box aangeboden werd, zit er in onze Doos Captain America in zijn The Winter Soldieruniform. Hoewel het een leuke Pop! is, vallen meteen een aantal verffoutjes op waardoor je de indruk krijgt dat Zavvi deze van zijn “moeilijk te verkopen Funko Pop! Vinyl”-rek gehaald heeft. Bovendien is deze, in tegenstelling tot één van de eerste verkooppraatjes, geen variant-editie (deze toevoeging werd tijdens de latere reclameposts niet meer vermeld).

Funko-Pop-Vinyl-Captain-America-The-Winter-Soldier-Captain-America

Het volgende item dat we tegenkomen is een Avengers Topps Hero Attax Trading Card Game-doos. Dankzij de grootte van deze doos kan je er niet alleen Topps-kaarten in bewaren, maar kan je deze ook voor andere zaken, zoals bijvoorbeeld sigaretten, gebruiken. Volgens de sticker op de achterkant is deze trouwens een ZBox Exclusive.

Het derde item dat naar bovenkomt is, een Neca Spider-Man Scaler. Een klein, leuke hebbeding, dat volgens de beschrijving op de doos aan elk dun touw kan gehangen worden. Wat bijzonder is aan deze in de ZBox, is dat het een Metallic – Black and White variant is van Spider-Man, dus ook weer een exclusive voor deze box.

650h-Scaler-Spiderman-12-inch-aloneDe standaard Neca Spider-Man Scaler

Hieronder zit de DVD van het eerste seizoen van History Channel’s Stan Lee’s Superhumans weggestoken. Aangezien dit een Marvellous Mystery Box is, voelt het niet meer dan normaal om een Stan Lee-item terug te vinden en met deze DVD heeft Zavvi duidelijk rekening gehouden met het feit dat niet alleen 20-jarigen geïnteresseerd zijn in Mystery Boxes.

Hoewel de Avengers Topps Hero Attax Trading Card Game doos leeg was, blijken er toch 6 Avengers Topps Hero Attax Trading Card Game-kaarten in de ZBox te zitten. De kaarten in kwestie maken deel uit van de Avengers 2015-serie van welke de afbeeldingen gebaseerd zijn op de Avengers Assemble-animatiereeks op Disney XD en de film Avengers: Age of Ultron.

Up next: The ZBox Magazine – Marvellous Edition. Dit is een 20 pagina’s dik minitijdschriftje, waarin je meer uitleg over de inhoud van de doos kunt terugvinden, samen met wat Marvel trivia en leuke weetjes.

IMG_0823IMG_0824

Wat er onder zit, is echter een pak interessanter: Secret Wars #1 – ZBox Variant Cover. Nu ja, we zeggen wel “interessant” maar dat is enkel zo voor degene die ofwel de comic nog niet hebben ofwel graag variant covers verzamelen. Voor de Marvel-fans die deze comic reeds vorige maand gekocht hebben en geen zier geven om variant covers, geeft deze geen meerwaarde aan de box.

IMG_0821 IMG_0822

Secret Wars #1 – ZBox Variant Cover van Pat Broderick

Voor diegenen die nooit genoeg leesvoer hebben, is ook nog een Total Film tijdschrift. En aangezien het thema Marvellous is, kan het ook niet anders dat er niemand minder dan de Hulk de cover siert.

Natuurlijk bevat elke Mystery Box ook dingen die alleen maar als “fillers” kunnen aanzien worden: zaken die duidelijk geen collector’s items zijn, nauwelijks waarde hebben en vaak alleen maar de allerjongsten kunnen gelukkig maken. Er wordt op geen enkele manier verborgen dat hun enige nut het “aandikken” van de inhoud is en in deze ZBox kunnen we de volgende terugvinden:

 • Een coupon voor 3 Total Film-tijdschriften voor slechts 3£, welke onbruikbaar is vanuit de Benelux.
 • Eén Marvel Tattoo Pack: 11 tijdelijke tatoeages van je favoriete Marvel-personages.
 • Ultimate Spider-Man candysticks met sticker.

IMG_0825

Op basis van de prijzen die op het internet te vinden zijn, komt de totale waarde van deze Box ongeveer op €50,36 uit. Zavvi heeft zicht dus mooi aan zijn €50- waarde voor slechts €27,59 belofte gehouden:

 • Captain America – Winter Soldier Funko Pop! Vinyl: €11,00
 • Avengers Topps Hero Attax Trading Card Game doos: €8,25
 • Spider-Man scaler: €4,99
 • Stan Lee’s Superhumans seizoen 1 DVD: €7,50
 • Avengers Topps Hero Attax Trading Cards: €1,50 voor een pak met 8 kaarten
 • Secret Wars Comic #1 – ZBox Variant Cover: €4,71
 • Total Film tijdschrift: €10,66
 • Marvel Tattoo Pack: €1,50
 • Ultimate Spider-Man Candy sticks: €0,25

Al bij al bevat deze box wel een groot aantal leuke dingen, maar de kans is echter groot dat de Marvel-verzamelaars onder ons reeds één of meerdere items uit deze Box in hun collectie hebben. In tegenstelling tot andere Mystery Boxes zitten hier niet zoveel fillers in en overwegen de “echte” items.

Wil je zelf eens de ZBox proberen? Het thema van de juni-editie is: “Good Cop – Bad Cop” en de sales pitches (op dit moment) zijn als volgt: inhoud ZBox

CGWlGPWVIAIrTGD shot1-e1432744722897

Je kan de Zboxen via deze link voorbestellen:

http://www.zavvi.nl/offers/zbox.list

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.