Random Article


 
Nieuwste Specials
 

Review: Avengers – Age of Ultron Funko Pop! Vinyls

 

 
Overzicht
 

WInkelprijs: €12 per stuk
 
Uitgever:
 
Ontwerper:
 
Jaar:
 
Serie:
 
Verpakking
 
 
 
 
 


 
Beeld
 
 
 
 
 


 
Afwerking
 
 
 
 
 


 
Verzamelwaarde
 
 
 
 
 


 
Gimmicks
 
 
 
 
 


 
Levering
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 


Gamma Glow Hulk is niet alleen in het donker leuk om naar te kijken.


Faded-Vision stelt op vele vlakken teleur, onder meer door de productiefouten.


Iedereen wil meedoen aan de Avengers-gekte. Ook Funko…

3
Posted 20/04/2015 by

 
Full Article
 
 

Meestal neemt Funko een afwachtende houding aan als het op het nieuwe Pop!s gaat en kan het maanden duren alvorens een nieuwe toy (of serie) gepresenteerd wordt. Maar voor Marvel‘s Avengers: Age of Ultron is Funko blijkbaar wel bereid om een uitzondering te maken. Lang voor de première werd er reeds bekend gemaakt welke personages er zouden opgenomen worden in deze Pop! Vinyl-serie:

 • 66 – Iron Man Mark 43 20150414_A2 Pops1
 • 67 – Captain America
 • 68 – Hulk
 • 69 – Thor
 • 70 – Hawkeye
 • 71 – Vision
 • 72 – Ultron

Op hetzelfde moment werd ook meegedeeld dat er een nieuwe Keychain, Wacky Wobblers, Fabrikations en Mystery Minis-reeksen gebaseerd op de nieuwste Avengers-film zouden uitkomen.

20150414_A2 Pops5

Naast deze “gewone” Toys, werden er meteen ook een aantal “exclusives” aangekondigd. Zo kan je onder meer op zoek gaan naar “Savage Grey Hulk” en “Glow in the Dark Hulk Keychain” van Hot Topic, “Gamma Glow Hulk” van Barnes & Noble en “Faded Vision” van Target. Er is natuurlijk ook nog de Hulkbuster van Marvel Collector Corps. Hoewel deze exclusives dus gelinkt zijn aan een winkelketen, kan je velen toch vrij gemakkelijk en tegen de gangbare Funko Pop! Vinyl-prijzen vinden (met uitzondering van die Hulkbuster).

20150414_A2 Pops7“Savage Grey Hulk”

Aangezien januari al een eeuwigheid geleden is en dit alles al lang als oud nieuws geboekt staat, moest Funko wel nog met iets nieuws komen om toch maar niet de Avengers-hype deze maand te missen. Et voila: in maart en begin april was het dan ook zo ver: Black Widow en Scarlet Witch zullen in de toekomst ook verkrijgbaar zijn als Pop! Vinyls ( vanaf juni en augustus).

20150413_Funko_wat te verwachten2 20150413_Funko_wat te verwachten9

Keuze te over dus, maar laat ons eens iets anders bekijken dan de “gewone” Pop!s en voor twee van de exclusives gaan: “Faded Vision” en “Gamma Glow Hulk”.

Ondanks het feit dat het het hier dus om exclusieve varianten gaat, zitten beiden in een gewone, standaard Funko-verpakking. Meer nog, ze zitten in exact dezelfde verpakking als deze van de “gewone” Hulk en Vision Pop! Vinyls. Enkel op basis van de “Glows in the Dark”-sticker kan je zien dat je een anders dan normale Hulk Pop! vast hebt. Hoewel het leuk is om een variant te scoren aan een normale prijs, zit je toch met het gevoel dat je liever wat meer zou geven om toch maar eens een andere doos te krijgen.

20150414_A2 Pops11

Bij de Hulk werd ervoor gekozen om van de standaard Funko gezichtsuitdrukking af te wijken en dit, in combinatie met de “agressieve” lichaamshouding, leidt tot een zeer geslaagde Funko interpretatie van de groene gigant. Hoewel hij weinig om het lijf heeft, wist Funko toch diepte te creëren en enkele leuke details toe te voegen. Opvallend is wel dat hij matter is van kleur dan hetgeen je zou verwachten op basis van de vrijgegeven foto’s, maar dit stoort zeker niet. Dit niet zomaar een Pop! Neen, dit is een Gamma Glow Pop! En dat deze naam niet zo maar gekozen werd, wordt in het donker al snel duidelijk. Want zelfs vanuit zijn verpakking “gloeit” hij je vrolijk tegemoet en dit zonder dat je hiervoor enige moeite moet doen. Meer nog, waar de meeste ander GITD Pop!s een witte gloed afgeven, krijg je bij deze een groene te zien. Dit geeft zeker een leuke meerwaarde aan deze Pop! en zorgt ervoor dat deze Hulk een mooie ereplaats verdient in de Avengers-serie van Funko.

20150414_A2 Pops6

 

De Faded Vision Pop! komt in tegenstelling tot de Hulk wel met de standaard Funko-gezichtsuitdrukking. Bovendien valt ook op dat hij dezelfde lichaamshouding als Ultron gekregen heeft. Blijkbaar wist Funko niet goed wat met deze twee te doen en zijn ze dan maar op een basishouding teruggevallen. Dit is wel wat jammer aangezien er met de andere personages in deze serie wel meer “gespeeld” werd.

Zorgt het faded-effect dan voor dat speciale gevoel Funko-gevoel? Wel, op papier klinkt dit alleszins zeer leuk en de foto’s die te vinden waren, beloofden veel goeds. Maar in realiteit is het echter niet veel soeps: de onderkant werd, in tegenstelling tot de verwachtte licht grijze tint, doorschijnend gemaakt, waardoor je de indruk krijgt dat men gewoon vergeten is om zijn broek te verven. Bovendien kan je doorheen zijn handschoenen zijn ‘armstompjes’ zien, wat voor een raar beeld zorgt. Er zijn wel pogingen ondernomen om een geleidelijke overgang te creëren, onder meer ter hoogte van zijn romp, en ook zijn cape vertoont wat kleurschakeringen, maar dit had veel beter gekund. En, alsof dat nog niet genoeg was, spreken de delen die wel gekleurd zijn ook niet aan. Zo is voor zijn gezichtskleur een wel heel felle paars/roze kleur gebruikt en dit terwijl zijn helm en kostuum een fletse grijze kleur gekregen hebben. Deze combinatie is niet alleen onaantrekkelijk, maar benadrukt ook nog eens het feit dat er hier en daar buiten de lijntjes gekleurd werd. Kortom, deze Pop! voldoet op geen enkel vlak aan de verwachtingen.

20150414_A2 Pops4

Hoewel deze twee exclusives leuke aanwinsten zijn, zijn ze, alles bij elkaar genomen, zeker niet overweldigend te noemen. Vooral Faded Vision is wel teleurstellend. De Hulk Pop! is dan wel op alle vlakken veel beter, maar doordat je enkel in het donker kunt genieten van zijn “special power” wordt focussen op het vervolledigen van de “gewone” Pop!s een pak aantrekkelijker dan de zoektocht naar deze (en de andere) exclusives . Hopen maar dat Quicksilver snel toegevoegd wordt, zodat je een echt volledige serie kunt samenkrijgen.

Tot slot nog eventjes dit: Reis O’Brien (Funko-Creator) bevestigde onlangs dat er een Unmasked Iron Man gepland staat. Op basis van de foto’s, dewelke reeds vrolijk hun rondgang aan het maken zijn op het internet, kan verwacht worden dat hij het nummer ’94’ zal krijgen. Dit in combinatie met Black Widow’s nummer ’91’ en Scarlet Witch’s ’95’ zorgt voor allerlei speculaties over een volledige tweede reeks Pop!s binnen deze Avengers-serie. En dat er gespeculeerd wordt, is wel heel duidelijk. Zo kan je op vele sites foto’s vinden van een “Grinning Ultron”. Deze zou als exclusive aan de Walmart-keten verbonden zijn. Maar hiervan is er tot op heden nog niets bevestigd. Yep, de Avengers-Funko-serie is duidelijk een wereld in beweging.

20150414_A2 Pops9 20150414_A2 Pops8

Avengers: Age of Ultron Pop! Vinyls bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


3 Comments


 1. avatar
   
  Ctulu

  Die exclusives zijn die random verkrijgbaar op goed geluk of kan je die specifiek bestellen? Ik zie op de Hulk elke keer het nummer #68 dus ga ervan uit dat het gewoon random luck is… Niet echt thuis met dat Funko speelgoed.
  • avatar
    
   Vicksken

   Vele online-shops bieden de exclusives gewoon aan. Het is dus niet op basis van goed geluk, maar wel hoeveel tijd je wilt spenderen op het internet. Het is namelijke de moeite waard om de prijzen van verschillende shops met elkaar te vergelijken want de ene durft al eens wat meer aan te rekenen dan de andere.
   Dezelfde nummer wordt gebruikt als er slechts een klein verschil is tussen de variant en de gewone, bv. andere kleur van kleren. Van zodra dat verschil groter is, wordt er een ander nummer gebruikt, bv. Avengers 2 – unmasked Iron Man zal een andere nummer krijgen dan degene die je nu al kunt vinden.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.