Random Article


 
Nieuwste Specials
 

Review: Justice League The New 52 Superman Action Figure (DC Collectibles)

 

 
Overzicht
 

WInkelprijs: 19,80 EUR
 
Uitgever:
 
Ontwerper:
 
Jaar:
 
Serie:
 
Verpakking
 
 
 
 
 


 
Beeld
 
 
 
 
 


 
Afwerking
 
 
 
 
 


 
Verzamelwaarde
 
 
 
 
 


 
Gimmicks
 
 
 
 
 


 
Levering
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 


Superman blijft omwille van zijn herkenbaarheid en kleurschema een dankbaar personage om uit te stallen.


Weinig beweeglijk, geen extra's.


Ben je in een Superroes en wens je een figuur te kopen? Brainfreeze doet het je voor, maar is niet onverdeeld gelukkig met de Justice League The New 52 Superman Action Figure…

0
Posted 25/06/2013 by

 
Full Article
 
 

DSC06110 (480x640)

Superman is hot. De Man of Steel-film doet het fantastisch aan de box office en als gevolg trekt het bestaande en nieuwe verzamelaars naar  het speelgoed met zijn gelijkenis. We kijken in deze review naar DC Collectibles’ Justice League The New 52 Superman Action Figure uit 2012.


Levering

Waar in de vorige review de levering van Archonia geprezen werd, gebiedt de eerlijkheid hier iets strenger te zijn. De doos vertoont op twee plaatsen zichtbaar beschadigingen, wat voor een box-verzamelaar behoorlijk irritant kan zijn en de waarde van het artikel naar beneden haalt.

Op de levering aan huis valt echter niets aan te merken. Doordat de verkoper met een onafhankelijk postbedrijf werkt, en niet met Bpost, ben je zeker dat het artikel bij je thuis wordt geleverd.

DSC06115 (480x640)Verpakking

Er is geen twijfel mogelijk, dit is een aantrekkelijke doos. Het logo van DC is op creatieve wijze verwerkt in de afwerking van de print. Op de achterzijde vinden we ook foto’s terug van de andere Justice Leaguers die in deze reeks hun figuur krijgen. Ook heeft men voor de leken eenvoudige achtergrondinformatie geplaatst: “Comics Superstars Geoff Johns and Jim Lee make history! When enemies from a distant galaxy threaten his adopted planet, Superman joins forces with the world’s greatest heroes! Vooral de “Collect Them All“-slagzin is een leuke toevoeging!

Hier krijgen we die fantastische window boxes terug, want je ziet duidelijk de figuur in de doos. We weten natuurlijk dat Superman bijna onkwetsbaar is, maar om het onwaarschijnlijke te voorkomen zit de figuur binnenin stevig vast met twisties (haal de kniptang alvast uit!) in zijn doorschijnend plastiek hoesje. Je vindt ook nog een moeilijk te gebruiken kartonnen achtergrond.

Onze MIB-verzamelaars kunnen op beide oren slapen want doordat de doos niet zo groot is kun je ze makkelijk te midden van je trades of comics in je kast plaatsen. Zijn peg-opening leent ook tot het ophangen van de doos aan de muur.

DSC06120 (480x640)Beeld

Het figuur is gebaseerd op de New 52 Justice League-comic aan de hand van schrijver Geoff Johns en stertekenaar Jim Lee.

Om echt en getrouw te rapporteren vroegen we het advies van Brainfreeze’s residentiële “Supermanoloog“, Arno, in die ons kan vertellen of het beeld een juiste gelijkenis vertoont:

“Qua kostuum zit het wel in orde, maar qua gezicht… De New 52 Superman ziet er wel een beetje jonger uit, maar het gezicht van deze figuur lijkt me iets té jong, met een te dwaze blik.”

Omdat de figuren van DC Direct indertijd de tekenstijl van Alex Ross zo knap benaderden, blijft de vraag of de stijl van Jim Lee herkenbaar in deze figuur is?

“Neen, de stijl van Jim Lee zie ik dan helemaal niet terug in dat gezicht.”

Afwerking

Daar wringt het schoentje. De term “collectible” wordt gehanteerd, maar dit behoort eerder toe tot de categorie mass market. Dit betekent dat geluk een rol speelt bij de aankoop. Bij deze Superman bijvoorbeeld valt een witte verfstreep aan zijn linkerbeen op. Maar dat is dan ook het enige minpuntje, de cape is zeer mooi en de primaire kleuren springen onmiddellijk in het oog.

Wie de ruime beweeglijkheid van Marvel Legends of DC Universe Classics gewoon is, zal hier teleurgesteld zijn (vergelijk bijvoorbeeld met Marvel Legends Black Widow in een aflevering van Figuurlijk Gesproken). De voeten en handen kunnen niet bewegen. Wie Superman wil laten vliegen, moeten we dus op voorhand verwittigen, want het hoofd draait niet omhoog. Vergeet dus het rollenspel.

DSC06122 (480x640)Verzamelwaarde

Dit valt omwille van de grote hoeveelheid verschillende Superman-figuren moeilijk in te schatten. Op eBay valt op dat de figuur bij vele verkopers aan zijn oorspronkelijke prijs wordt aangeboden. Misschien dat daar binnen enkele jaren verandering in komt, maar koop deze figuur niet omwille van zijn potentiële waarde.

Gimmicks

Buiten de figuur krijg je als verzamelaar niets extra’s. Het is begrijpelijk dat bedrijven de hoeveelheid plastic per artikel pogen te minderen, maar een voetsteun met Superman-logo had hier bijvoorbeeld wonderwel bij gepast. De rechtervoetzool van Superman heeft daarvoor een gepast gaatje. Jammer.

Besluit: Door zijn geringe gelijkenis en zijn povere beweeglijkheid mag je deze Superman probleemloos links laten liggen. Hoewel het op pakweg een PC-case pronkt, bestaan er heel wat andere en mooiere figuren.

 Justice League The New 52 Superman Action Figure bij Archonia.com

 

 • DSC06112 (480x640)
 • DSC06114 (480x640)
 • DSC06127 (640x480)
 • DSC06116 (640x480)
 • DSC06117 (480x640)
 • DSC06118 (640x480)
 •            DSC06121 (480x640) 

 • DSC06123 (480x640)

   

 • DSC06124 (640x480)  
 • DSC06125 (640x480)

   

 • DSC06126 (640x480)

 


 

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.