Random Article


Kickstarter: The Warp

 

Posted 29/10/2020 by

Al meer dan een jaar kijken we reikhalzend uit naar deze titel op Kickstarter. The Warp , een spel van de Belgische designer Thomas Snauwaert en uitgegeven door Jumping Turtle Games is vanaf 29 oktober 2020 beschikbaar op Kickstarter. Wij kregen de kans om het prototype te spelen en waren onder de indruk. The Warp is een spel voor 1 tot 6 spelers en ben je er al snel 120 minuten mee zoet. We geven je in dit artikel een kleine teaser, van wat dit spel zo speciaal maakt. De rest is aan jullie om te ontdekken!

Na 5 jaar van revoluties, neem je de leiding van één van de resterende kolonies van de planeet Yortar. Daar vorm je een alliantie met twee rassen om zo de leiders van de planeet te worden. Want in deze onzekere periode moeten jullie totale dominantie hebben. Tijdens het spel moet je grondstoffen verzamelen, gebieden proberen veroveren en natuurlijk aanvallen. Je hebt deze keuze om andere spelers aan te vallen maar ook een NPC. Daar zit voor ons de leukste toevoeging! Wanneer je tegen een NPC gaat vechten, kunnen de andere spelers kaarten toevoegen om zijn sterkte te verhogen. Hierdoor heeft iedereen mogelijks invloed op de uitkomst van het gevecht!

Het spel bevat heel wat aspecten die ervoor zorgen dat elk sessie van The Warp totaal verschillend kan zijn. Je kan kiezen uit 16 verschillende alien rassen en kan kiezen uit 66 verschillende missies. Daardoor is de manier waarop je dit spel kan winnen zo uiteenlopend. De voornaamste mechanismen in dit spel zijn area control, resource management en engine building. Al deze eigenschappen en het de prachtige illustraties en componenten zorgen ervoor de we hier te maken hebben met een klepper van formaat.

Als we dan toch één negatief punt moeten bedenken voor dit spel, zijn het de spelregels. Ze zijn duidelijk geschreven en voorzien van voldoende voorbeelden, maar zet je toch maar schrap voor een stevige speluitleg vooraleer je dit spel kan starten. Is dit een reden om het spel niet te backen? Helemaal niet! Het is elke seconde speluitleg zeker waard. De doorwinterde speler zal zeker en vast plezier beleven aan The Warp. Je kan nu al de kickstarter pagina bekijken in preview via onderstaande link!

 

Kickstarter pagina van The Warp

Comments

comments


Joffrey

 
avatar