Random Article


Verslag: Spel 2019

 

Posted 27/11/2019 by

De kers op de taart, zo kunnen we Spel in Antwerpen het beste omschrijven op het einde van dit conventieseizoen. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar Spiel, maar daar kom je vaak niet tot spelen. Dit zal niet snel gebeuren op Spel, want de slogan van het evenement is niet voor niets: “Iedereen Speelt!”. De beurs was dit jaar al aan zijn twintigste editie toe.

Ongeveer een maand na Spiel in Essen, kan je terecht in de Waagnatie voor twee dagen puur spelplezier. Een groot aantal uitgeverijen (999 Games, Asmodee, White Goblin Games) en clubs stonden klaar om ons de nieuwste titels aan te leren. Zonder veel moeite konden we aansluiten bij spellen zoals: Oh Fox, The Magnificent, Bruxelles, Pandamic: Rapid Response. Er zijn heel wat tafels waardoor je weinig moet aanschuiven. Toch kan het bij de grote titels natuurlijk wat wachten zijn.

Neem daarbij nog eens de heerlijke catering, de grote tweedehandsmarkt en de winkel van Spellenspeciaalzaak Adriaensen, en je hebt een top evenement dicht bij de deur.

We merken wel dat het evenement steeds groter aan het worden is. De Waagnatie is een ruime locatie maar door het gebrek aan licht is het niet altijd optimaal om bordspellen te spelen. Misschien moet de organisatie investeren in betere verlichting voor de standen of uitkijken naar een aangenamere locatie.

Kom volgende editie zeker eens langs op Spel. Wij zijn zeker opnieuw van de partij!

Bezoek de site van Spel

Comments

comments


Joffrey

 
avatar