Random Article


Brainfreeze Speelt! #10 – Meeples Gent

 

Posted 18/11/2019 by

Als je de nieuwsberichten mag geloven, zijn boardgames aan hun opmars bezig. Maar omdat je nooit zomaar mag geloven wat er in de media verschijnt, gaat Brainfreeze op onderzoek uit. In Brainfreeze Speelt bezoeken we maandelijks een spellenclub. In een reeks korte interviews gaan we op zoek naar antwoorden: wat was hun reden om te starten? Welke bordspellen zijn hot en welke not?! En wie weet heb jij na het lezen van deze interviews jouw nieuwe thuis gevonden!

Vandaag geven we het woord aan Bjorn Ottevaere van spellenclub Meeples Gent.

 

Wat is de naam van de spellenclub en vanwaar komt deze?

Onze spellenclub heet Meeples. Een naam die goed bekt, en een term waar elke boardgamer met vertrouwd is. Een Meeple is namelijk een herkenbaar figuurtje dat in heel wat spellen opduikt.

Waar is de spellenclub gevestigd?

Wij zijn gevestigd in de Patijntjesstraat te Gent, vlakbij het station Gent Sint Pieters. Na nieuwjaar verhuizen we naar een andere locatie, maar we blijven in de zelfde straat, dus blijven we makkelijk te vinden.

Op welke moment komen jullie samen?

We spelen om de 2 weken, telkens op de woensdagavond. We starten om 19u30.

Hoe lang bestaan jullie al en hoe verloopt de toestroom van leden?

Meeples is ontstaan in 2014. Jacques, Lotte en Stefan hebben de club de eerste 5 jaar geleid. Toen het bestaan van de club in gevaar kwam, hebben  Bjorn en Koen de club enkele maanden geleden overgenomen. We hebben gemiddeld tussen de 40 a 50 spelers. De toestroom is vrij constant.

Hoe ziet een activiteit er uit? Ondernemen jullie nog andere initiatieven?

We hanteren een unieke formule, waarbij we gebruik maken van onze website. Mensen die willen deelnemen aan ons evenement, dienen zich hiervoor in te schrijven. Hierin heb je 3 opties.

  • Je kiest een spel uit onze meer dan 150 spellen tellende collectie
  • Je brengt zelf een spel mee en plaatst dit op onze site.
  • Je schrijft je gewoon in op een spel dat reeds op onze site opgestart is.

Hierdoor weet je eigenlijk op voorhand wat je speelt, en met wie. De club voorziet nog een ganse voorraad kleine spelletjes, voor de mensen die klaar zijn met hun spel, en nog een afsluitertje willen spelen.

Hoe zie je de toekomst van de groep?

Gezien de recentelijke toename van de leden, ziet het er heel rooskleurig uit. Momenteel concentreren we ons op de locatiewijziging en alles wat daar bij komt kijken. Eens we dat achter de rug hebben gaan we kijken wat we voor speciale evenementen we kunnen inlassen, om iets terug te doen naar de leden toe.

 

Wil jij jouw Spellenclub in een van onze Brainfreeze Speelt-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

Meeples Gent op Facebook

Comments

comments


Joffrey

 
avatar