Random Article


Review: The Potion

 
 
Overzicht
 

Type:
 
Ontwerper:
 
Tekenaar:
 
Uitgeverij: ,
 
Genre: ,
 
Aantal Spelers:
 
Moeilijkheid:
 
Leeftijd:
 
Spelduur:
 
Taal:
 
Publicatie Jaar:
 
Prijs:
 
Vormgeving en sfeer
 
 
 
 
 


 
Gameplay
 
 
 
 
 


 
Speelplezier
 
 
 
 
 


 
Herspeelbaarheid
 
 
 
 
 


 
Componenten
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 


Bluffen en brouwen in “Potion”, een nieuwe partygame van FoxMind en Asmodee België.

Posted 15/10/2019 by

 
Full Article
 
 

De machtigste alchemisten komen samen voor een episch avontuur. Ze proberen elkaar te verslaan in een heerlijk potje blufpoker. Potion, is een nieuwe titel van FoxMind en Asmodee België. Designer Kasper Lapp, die we kennen van Magic Maze heeft met The Potion een nieuwe Party Game beet in een prachtige verpakking.

In een spelletje The Potion starten alle alchemisten met dezelfde ingrediënten (2 Zeldzame paddenstoelen, 2 giftige kevers en 2 flesjes vloeistof). Deze proberen ze zo snel mogelijk kwijt te geraken. Het doel is nog maar één soort in hun hand over te hebben, maar ben jij slim genoeg om de andere spelers te verslaan?

Elke ronde dobbelt de startspeler met de dobbelstenen, die stellen de condities voor om deze ronde te winnen. Op dat moment kiezen alle spelers een ingrediënt en onthullen dit op hetzelfde moment. Hierna worden de verschillende hoeveelheden van de ingrediënten vergeleken met de dobbelstenen. Als één of meerdere spelers een gelijk ingrediënt heeft gekozen en het is gelijk aan een waarde op de dobbelsteen, dan mogen zij hun ingrediënt in de Potion fles gooien. Als alle spelers aan de conditie voldoen mag niemand iets in de fles gooien.

Op dit moment zou je ook heel hard kunnen bluffen door een ingrediënt te spelen dat niet op de dobbelsteen voorkomt. Als op dat moment niemand voldoet aan de voorwaarden dan mag die speler zijn ingrediënt in de Potion-fles gooien. Bij dit soort spellen is het belangrijk om elkaar een beetje in het oog te houden. Je zou eigenlijk op elk moment moeten kunnen weten wie welk ingrediënt nog heeft om zo zij/haar gebluf te doorzien en zo roet in het eten gooien.

De speldoos en de componenten van Potion zijn heel goed ontworpen. Het volledige spel zit immers in een medicijnflesje. Hierdoor is het mogelijk om het spel overal mee naartoe te nemen. De fiches kregen een kunststof afwerking, waardoor ze heel lang zouden moeten meegaan. Tijdens het spel moet je de fiches constant vasthouden en dit zou bij karton problemen geven. De spelregels zijn duidelijk geschreven en aangevuld met heel wat voorbeelden.

 

Party games zijn een moeilijk genre, ofwel is het helemaal jouw ding ofwel niet. In ons geval heeft ThePotion niet voldoende inhoud om tot die eerste categorie te horen. De componenten zijn prachtig en het concept is heel goed gevonden, maar uitdagend kunnen we dit niet noemen.

Ben je echter op zoek naar een luchtig blufspel? Dan is Potion misschien toch iets voor jou. The Potion is beschikbaar met een adviesprijs van 15 euro.

Comments

comments


Joffrey

 
avatar