Random Article


Brainfreeze Speelt! #9 – Nemesis Gent

 

Posted 28/09/2019 by

Als je de nieuwsberichten mag geloven, zijn boardgames aan hun opmars bezig. Maar omdat je nooit zomaar mag geloven wat er in de media verschijnt, gaat Brainfreeze op onderzoek uit. In Brainfreeze Speelt bezoeken we maandelijks een spellenclub. In een reeks korte interviews gaan we op zoek naar antwoorden: wat was hun reden om te starten? Welke bordspellen zijn hot en welke not?! En wie weet heb jij na het lezen van deze interviews jouw nieuwe thuis gevonden!

Vandaag geven we het woord aan Michiel Custers van studenten spellenclub Nemesis Gent.

 

Wat is de naam van de spellenclub en vanwaar komt deze?

Onze club heeft de naam Nemesis gekregen van onze oprichters omdat ze opzoek waren naar iets klassiek maar modern. Maar ook naar iets dat nog niet echt binnen het Gentse studentenleven heerste. Geen variatie op wat al 100 jaar door anderen opgepikt werd.  Ze zijn uiteindelijk bij Nemesis uitgekomen, de zowel Griekse als Romeinse godin, die zowel de godin van de gerechtigde wraak was als beschermvrouwe van de gladiatoren. En iedereen heeft in een spel wel een tegenstander of nemesis zitten, dit natuurlijk ook.

Waar is de spellenclub gevestigd?

Onze vaste stek en clubcafé is de Worlds’ End Comics en Games center te Gent.

Op welke moment komen jullie samen?

Onze vaste dag is elke dinsdag vanaf 20u.

Hoe lang bestaan jullie al en hoe verloopt de toestroom van leden?

We gaan nu naar ons vierde jaar toe (ontstaan in het academie jaar van ’16-’17). En het afgelopen academie jaar telden onze club +140 waarvan een 60-tal die er dit jaar bijgekomen zijn.

Hoe ziet een activiteit er uit? Ondernemen jullie nog andere initiatieven?

Op een gewone clubavond brengen leden spellen mee waar anderen vrij kunnen bij aansluiten. Dit gaat van partygames zoals Codenames en Sushi Go, tot de iets gewichtigere games zoals Terraforming Mars en Mansions Of Madness. We organiseren jaarlijks ook RPG-nights, een RPG-workshop, een quiz, cantussen,… maar vooral organiseren we naar het einde van het academie jaar onze 24uur gamen voor het goede doel die dit jaar op 28 en 29 juni zal doorgaan.

Hoe zie je de toekomst van de groep?

Naar de toekomst hopen we dat onze club gesteund zal blijven worden door de prachtige leden die ze nu draagt. Natuurlijk ook dat de club een plek kan blijven waar Gentse studenten andere kunnen leren kennen zonder dat daar de stereotype, vuile studentenstreken bij horen. Het is daarom dat we onze naam ook naar de buitenwereld dragen als “Nemesis, de a-typische studentenvereniging voor board- en card games”.

 

Wil jij jouw Spellenclub in een van onze Brainfreeze Speelt-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

Nemesis Gent op Facebook

Comments

comments


Joffrey

 
avatar