Random Article


Brainfreeze speelt! #7 – De Wildeman

 

Posted 29/07/2019 by

Als je de nieuwsberichten mag geloven, zijn boardgames aan hun opmars bezig. Maar omdat je nooit zomaar mag geloven wat er in de media verschijnt, gaat Brainfreeze op onderzoek uit. In Brainfreeze Speelt bezoeken we maandelijks een spellenclub. In een reeks korte interviews gaan we op zoek naar antwoorden: wat was hun reden om te starten? Welke bordspellen zijn hot en welke not?! En wie weet heb jij na het lezen van deze interviews jouw nieuwe thuis gevonden!

Vandaag geven we het woord aan Toon Callens van spellenclub De Wildeman.

 

Wat is de naam van de spellenclub en vanwaar komt deze?

Deze naam komt van het restaurant waar de spellenavonden doorgaan. Het restaurant is van de ouders van Fauve, mijn vriendin, zij kwam tevens ook met het idee om een spellenclub te beginnen. We hadden veel spelletjes, veel enthousiasme, én meteen een goede locatie. Een naam hadden we nog niet maar die werd eigenlijk een logisch gevolg van de locatie. Een goede kennis van ons heeft het logo van onze spellenclub gemaakt, we zijn er supertrots op! Het is een oermensje, een echte wildeman maar met een humoristische, schattige ondertoon.

Waar is de spellenclub gevestigd?

De spellenclub is in Tielt op de Markt gevestigd, meer specifiek Markt 37 8700 Tielt. Er hangt een leuke sfeer en de mensen staan echt open voor ons concept! We doen ook leuke samenwerkingen met de stad, de plaatselijke gezinsbond, en plaatselijke verenigingen.

Op welke moment komen jullie samen?

We komen normaal elke 2e vrijdag van de maand samen vanaf 19 uur maar soms wijken we daar van af, vorige maand bijvoorbeeld hebben we een paasontbijt gehouden. Dit was op een zaterdagmorgen. Voor sommige mensen, die nooit vrij zijn op de tweede vrijdag van de maand is dit dan het ideale moment om er toch eens bij te kunnen zijn.

Hoe lang bestaan jullie al en hoe verloopt de toestroom van leden?

We bestaan sinds februari 2017. We hebben heel wat leden die zo goed als elke keer van de partij zijn! Fantastisch toch?! Verder hebben we ook elke maand bezoek van nieuwe mensen, vrienden, familie,… Elke maand komen er ongeveer rond de 30 à 40 personen. We hebben al avonden gehad met 60 personen en ook al avonden met 20 personen. Het is heel uiteenlopend maar elke avond is uniek en o zo gezellig!

Hoe ziet een activiteit er uit? Ondernemen jullie nog andere initiatieven?

Door de nauwe samenwerking met het restaurant van Fauves ouders hebben we een leuk concept op poten gezet. Je kan namelijk voor elke spellenavond een lekkere spellenclubmenu eten. Hierbij voorzien wij elke maand een andere menu.

Voor 15 euro kan je dan een hoofdgerecht eten, een drankje drinken en mag je gratis naar onze spellenavond komen. Zo’n hoofdgerecht bestaat dan bijvoorbeeld uit stoofvlees, vol au vent, of steak met frietjes en slaatje, of een spaghetti of lasagne,…. Deze optie is niet verplicht natuurlijk, je kan ook gewoon komen spelen zonder te blijven eten, dan is het gewoon 1 euro inkom voor een hele avond spelplezier!  We doen ook nog andere initiatieven, zo kunnen bedrijven, organisaties, scholen, families,… ons, en onze spelletjes inhuren. Dan komen wij op verplaatsing spelletjes uitleggen.

Hoe zie je de toekomst van de groep?

In de toekomst zien we ons vooral nog heel veel plezier maken! Voor ons is het echt een passie en we geven die passie graag door aan jong en oud. We hopen natuurlijk om nog een beetje te groeien en nog meer leden bij te hebben maar we zijn heel blij zoals het nu evolueert.

Misschien kunnen we dan nog een stapje verder gaan en met onze leden leuke activiteiten doen zoals kampioenschappen of allemaal samen naar Essen gaan? We zien wel hoe het loopt! We zijn iedereen die ons steunt ontzettend dankbaar en we hopen dat we nog heel lang kunnen verder doen zoals we bezig zijn!

 

Wil jij jouw Spellenclub in een van onze Brainfreeze Speelt-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

De Wildeman op Facebook

Comments

comments


Joffrey

 
avatar