Random Article


Brainfreeze Speelt! #6 – De Pionisten

 

Posted 05/07/2019 by

Als je de nieuwsberichten mag geloven, zijn boardgames aan hun opmars bezig. Maar omdat je nooit zomaar mag geloven wat er in de media verschijnt, gaat Brainfreeze op onderzoek uit. In Brainfreeze Speelt bezoeken we maandelijks een spellenclub. In een reeks korte interviews gaan we op zoek naar antwoorden: wat was hun reden om te starten? Welke bordspellen zijn hot en welke not?! En wie weet heb jij na het lezen van deze interviews jouw nieuwe thuis gevonden!

Vandaag geven we het woord aan Bjorn Ottevaere van spellenclub De Pionisten.

 

Wat is de naam van de spellenclub en vanwaar komt deze?

De Pionisten is een samenvoeging van ‘pion’ en ‘kolonisten’. Dit omdat de kolonisten nog steeds een heel toegankelijk spel is en wij als club ook deze toegankelijkheid willen bieden. Daarom starten we ook om 14u,zodat we families en kinderen ook de kans kunnen hebben om de spelletjes wereld te ontdekken.

Waar is de spellenclub gevestigd?

In Vichte, ideaal halfweg tussen Kortrijk en Gent, en Vichte heeft een afrit, dus je bent er heel snel.

Op welke moment komen jullie samen?

Telkens de eerste zaterdag van de maand, van 14u00 tot 02u00. Behalve in augustus, dan is het telkens de zaterdag na de 15e,dan sluiten we het huidig seizoen af met een speciaal event.

Hoe lang bestaan jullie al en hoe verloopt de toestroom van leden?

We bestaan iets meer dan 5 jaar. Ons ledenaantal blijft wonderbaarlijk groeien. We zitten nu op een gemiddelde van zo’n 120 spelers per keer. In de wintermaanden loopt dit op tot 150/180 spelers. Het leuke is dat we nog steeds blijven groeien, dat we nog maandelijks nieuwe gezichten mogen verwelkomen.

Hoe ziet een activiteit er uit? Ondernemen jullie nog andere initiatieven?

We brengen zo’n 200 spellen mee. Mensen kiezen, of vragen advies en dan raden wij hun iets aan. Dit op maat van hun groep/smaak. We hebben drie uitleggers die non-stop van tafel tot tafel spellen uitleggen. De bar wordt gerund door twee mensen, en vaak worden ze bijgestaan door vrijwilligers indien nodig. Maandelijks houden we ter plekke een wedstrijd, waarbij de aanwezigen en spel ter waarde van zo’n €45 kunnen winnen. Deze wedstrijd is telkens anders, soms gaat het over kennis over spellen, soms een doe-wedstrijd,… We hebben heel vaak ontwerpers uit België en Nederland over de vloer, alsook Bastiaan Nox van Nox Spellenzolder. Ook hebben we geheimzinnige prototypes die we dan exclusief bij ons laten spelen.

Hoe zie je de toekomst van de groep?

Heel rooskleurig eigenlijk. Aangezien we blijven groeien en enkel positieve reacties krijgen van iedereen. Deze mensen maken dan ook mond-op-mond-reclame voor ons. Ook is de toekomst verzekerd, met de geboorte van onze kersverse dochter, Anouk.

 

Wil jij jouw Spellenclub in een van onze Brainfreeze Speelt-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

De Pionisten op Facebook

Comments

comments


Joffrey

 
avatar