Random Article


Brainfreeze Speelt #5 – De Ronde Tafel

 

Posted 17/05/2019 by

Als je de nieuwsberichten mag geloven, zijn boardgames aan hun opmars bezig. Maar omdat je nooit zomaar mag geloven wat er in de media verschijnt, gaat Brainfreeze op onderzoek uit. In Brainfreeze Speelt bezoeken we maandelijks een spellenclub. In een reeks korte interviews gaan we op zoek naar antwoorden: wat was hun reden om te starten? Welke bordspellen zijn hot en welke not?! En wie weet heb jij na het lezen van deze interviews jouw nieuwe thuis gevonden!

Vandaag geven we het woord aan Jeroen De Jaeger van spellenclub De Ronde Tafel.

 

Wat is de naam van de spellenclub en vanwaar komt deze?

We zijn Spellenclub De Ronde Tafel. De naam zegt het, we spelen aan ronde tafels. Het mythische en tot de verbeelding sprekende verhaal van Koning Arthur en zijn ridders geeft ook de speelse fantasiesfeer weer van een bordspel.

 

Waar is de spellenclub gevestigd?

In de recent gerenoveerde parachiezaal ‘de Priem’ in Beke. Beke ligt tussen Zomergem, Waarschoot en Lovendegem, centraal dus in de nieuwe fusiegemeente Lievegem. Wij waren dan ook de eerste vereniging van deze nieuwe fusiegemeente! De zaal is zeker een pluspunt voor onze vereniging. Het is een gezellige zaal met ronde tafels en warme verlichting. Dit alles draagt zeker bij tot een warme, familiale sfeer op onze spellenavonden. Iets waar we dan ook trots op zijn!

 

Op welke dag/dagen komen jullie samen?

Elke eerste vrijdag van de maand openen we de deuren vanaf 20u, behalve in juli en augustus. We hebben dus 10 spellenavonden per jaar.

 

Hoe lang bestaan jullie al en hoe verloopt de toestroom van leden?

We zijn een recent opgerichte vereniging. Onze eerste spellenavond ging door in april 2018. Dit ging gepaard met openingsreceptie waarop meteen rond de 100 mensen aanwezig waren. Sindsdien hebben we op een korte tijd een behoorlijke toestroom van leden gekend. Momenteel telt onze vereniging een kleine 120 leden, waarvan 50 leden met een jaarabonnement.

 

Hoe ziet een activiteit er uit? Hebben jullie nog andere initiatieven?

Een spelavond start om 20u. De bezoekers kunnen een spel kiezen uit ons aanbod van voorlopig meer dan 70 spellen. Sommige leden brengen ook hun eigen spel mee. Indien gewenst legt iemand van de organisatie of een vast lid met veel spelkennis het spel uit.

We hebben al een toernooi georganiseerd en denken aan thematische spelavonden. We willen het kleinschalige familiale karakter van onze club bewaren, dus grote activiteiten zijn niet ons doel. We proberen daarnaast de initiatieven rond board games in onze nabije omgeving te ondersteunen. Zo zullen we steeds aankondigingen van andere spellenclubs in de omgeving en spellenavonden bij mensen thuis communiceren naar onze leden. Onze activiteiten blijven wel beperkt tot onze eigen locatie.

Hoe zie je de toekomst van de groep?

Onze club bestaat nog geen jaar en we geven ze de nodige ademruimte om zichzelf te ontwikkelen. We proberen zoveel mogelijk te luisteren naar de feedback van onze leden en daarop in te spelen door aanpassingen in ons aanbod en de organisatie. We merken dat we een vast cliënteel hebben en we willen dat deze mensen zich zo goed mogelijk thuis voelen op onze spellenavonden. Gezelligheid en spelplezier zijn de waarden die we willen blijven nastreven.

Op korte termijn willen we graag nog nauwer samenwerken met een andere spellenclub in de regio (spellen uitwisselen, eventueel gezamenlijke initiatieven,…). We hebben ook plannen om eens een speldesigner uit te nodigen. Er zijn ook een aantal jongeren op onze avonden aanwezig zijn dus ook op langere termijn lijkt de toekomst dus verzekerd. :-) We hopen vooral op deze manier onze spellenclub te blijven verderzetten!

 

Wil jij jouw Spellenclub in een van onze Brainfreeze Speelt-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

De Ronde Tafel op Facebook

Comments

comments


Joffrey

 
avatar