Random Article


Review: Draftosaurus

 
 
Overzicht
 

Type:
 
Ontwerper: , , ,
 
Tekenaar: ,
 
Uitgeverij: ,
 
Genre: ,
 
Aantal Spelers:
 
Moeilijkheid:
 
Leeftijd:
 
Taal:
 
Publicatie Jaar:
 
Prijs:
 
Vormgeving en sfeer
 
 
 
 
 


 
Gameplay
 
 
 
 
 


 
Speelplezier
 
 
 
 
 


 
Herspeelbaarheid
 
 
 
 
 


 
Componenten
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 


Jurassic Park voor dummies!

Posted 01/05/2019 by

 
Full Article
 
 
Life always finds a way!

Heb je altijd al eigenaar willen zijn van een zoo met dinosaurussen? Ben jij de nieuwe Hammond? Grijp dan je kans in Draftosaurus, een dice rolling game uitgegeven door Ankama en Asmodee België. Met slechts vijf minuutjes uitleg en korte spelrondes is dit ideaal voor startende spelers en kleine gezinnen!

Draftosaurus bestaat uit twee spelrondes waarbij je zes dino’s uit de zak trekt. De startspeler rolt de dobbelsteen en die bepaalt in welke kooi de dino’s van de andere spelers moeten belanden. Daarna geef je de overige dino’s door naar links en herhaal je de stappen tot je geen dino’s meer hebt. Dan begint de tweede ronde die op exact dezelfde verloopt. Op het einde tellen we de punten per kooi en de speler met de meeste punten is de winnaar van Draftosaurus.

In het spel heb je verschillende kooien. De kooi van eenzaamheid, de kooi der gelijken,… Deze kooien hebben allemaal een speciale eigenschap waarmee je meer kan gaan scoren. Het eiland van de eenzaamheid geeft je bijvoorbeeld punten als de dino in die kooi niet voorkomt in andere kooien van je zoo.

De componenten van dit spel zijn enorm schattig en zorgen voor een leuk gevoel bij het spel. De verschillende vormen van de dinosaurussen zorgen ervoor dat ook mensen met kleurenblindheid dit spel perfect kunnen spelen.

Zodra het basisspel niet voldoende uitdaging meer kan bieden, draai je het bordje om en heb je een wintereditie met andere methodes om te scoren. De spelregels zijn duidelijk en goed vertaald waardoor je zonder veel problemen onmiddellijk kan gaan spelen!

 

Draftosaurus is een ideaal tussendoortje met schattige componenten waarmee je een kwartiertje zoet bent. Het spel is ideaal voor starters en jonge spelers, maar fans van dino’s zullen dit ook zeker appreciëren!

Comments

comments


Joffrey

 
avatar