Random Article


Brainfreeze Speelt #4 – De Strateeg

 

Posted 25/04/2019 by

Als je de nieuwsberichten mag geloven, zijn boardgames aan hun opmars bezig. Maar omdat je nooit zomaar mag geloven wat er in de media verschijnt, gaat Brainfreeze op onderzoek uit. In Brainfreeze Speelt bezoeken we maandelijks een spellenclub. In een reeks korte interviews gaan we op zoek naar antwoorden: wat was hun reden om te starten? Welke bordspellen zijn hot en welke not?! En wie weet heb jij na het lezen van deze interviews jouw nieuwe thuis gevonden!

Vandaag geven we het woord aan Alex Micholt van spellenclub De Strateeg.

 

Wat is de naam van de spellenclub en vanwaar komt deze?

Onze clubnaam is de Strateeg. De club is opgericht door Eline van Bever, Edith Renne en Pieter van Conkelberghe. Ondertussen heeft Pieter full-time voor zijn winkel gekozen, en is het team versterkt met Dimitri Versbraegen en Alex Micholt. Oorspronkelijk viel de keuze op hoofdzakelijk strategische spellen, veel meer dan thematische-, party- en familie spellen. Maar die voorkeur is stilaan veranderd in een mix van alle spellen, al kiezen veel leden toch nog steedsgraag voor de stevige euro’s. We zien af en toe ook gezinnen langskomen, iedereen is welkom.

Waar is de spellenclub gevestigd?

Ons vast adres voor de spelnamiddagen is in Landskouter, Rooberg 38. De zaal heet Het ijzeren Hekken.

Op welk moment komen jullie samen?

We komen elke 4e zondag van de maand samen om 13u30, we spelen tot 18u30, of langer als een spel nog niet is afgelopen.

Hoelang bestaan jullie al en hoe verloopt de toestroom van leden?

We bestaan nu 5,5 jaar. In de begindagen is er heel veel reclame gemaakt, en na een half jaartje werd het duidelijk dat er voldoende opkomst was om voort te doen en uit de kosten te geraken. En zo is de daaropvolgende jaren het ledenaantal zachtjes blijven groeien. We merken de laatste maanden dat het wat moeilijker loopt, we zijn nu op zoek naar een nieuwe instroom.

Hoe ziet een activiteit er uit? Ondernemen jullie nog andere initiatieven?

Er staan 3 grote tafels met spellen waar men kan uit kiezen. De mensen komen toe, zoeken ter plaatse een groepje om een spel mee aan te vatten. Er is een bar voorzien, we hebben een mooie ruimte en groot assortiment aan spellen, en we proberen zeker de nieuwste spellen op de keuzetafel te leggen.

Verder houden we 2x per jaar een special op een vrijdagavond, waar we een thema zoeken om bepaalde spellen in de aandacht te zetten. Er is onze befaamde Brood en Spelen, waar je een ganse dag kun je komen spelen, we bieden daar een ontbijt en spaghetti bij aan. En afgelopen december hebben ons 2e spelweekend gehouden met een groep van 15 enthousiastelingen.

Hoe zie je de toekomst van de groep?

Ons hoofddoel is mensen een leuke dag bezorgen. Ze kunnen kennismaken met een brede waaier aan spellen, leren andere mensen kennen en beleven een gezellige middag. We zoeken geen honderden leden, we richten ons vooral op een aangenaam en gezellig bijeenzijn.

 

Wil jij jouw Spellenclub in een van onze Brainfreeze Speelt-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

De Strateeg op Facebook

Comments

comments


Joffrey

 
avatar