Random Article


Brainfreeze Speelt! #3 – De Struikrover

 

Posted 21/03/2019 by

Als je de nieuwsberichten mag geloven, zijn boardgames aan hun opmars bezig. Maar omdat je nooit zomaar mag geloven wat er in de media verschijnt, gaat Brainfreeze op onderzoek uit. In Brainfreeze Speelt bezoeken we maandelijks een spellenclub. In een reeks korte interviews gaan we op zoek naar antwoorden: wat was hun reden om te starten? Welke bordspellen zijn hot en welke not?! En wie weet heb jij na het lezen van deze interviews jouw nieuwe thuis gevonden!

Vandaag geven we het woord aan Günther Hoogstyn van spellenclub De Struikrover.

 

Wat is de naam van de spellenclub en vanwaar komt deze?

De naam is Spellenclub De Struikrover. De Struikrover is de kenmerkende zwarte pion uit “De Kolonisten van Catan”, een spel waar de hobby voor velen mee begonnen is, omdat dit een “gateway”game tot het betere gezelschapsspel.

Waar is de spellenclub gevestigd?

Onze spellenclub is officieel gevestigd in Deinze (in het land van Nevele). Onze bijeenkomsten zijn meestal in Gottem (zaal De Vlasschuur), een deelgemeente. Maar ons bestuur en ons publiek komt ook voor een groot deel uit omliggende steden en gemeenten, zoals Tielt, De Pinte, Gent,… We trekken eigenlijk wereldwijd volk aan.

Op welke moment komen jullie samen?

Wij geven elke tweede vrijdag van de maand een spellenavond. Daarnaast doen we ook jaarlijks een spellenmarathon (12 uur spellen spelen) op een zaterdag in december.

Hoe lang bestaan jullie al en hoe verloopt de toestroom van leden?

We bestaan al sinds 2010. Begonnen met avonden waarop een 15 man en een paardenkop op afkwam. Geleidelijk evolueerde dat naar 20 tot 30 mensen en de laatste twee jaar halen we dikwijls 50 man opkomst. We zijn dan ook moeten uitwijken naar een grotere zaal.

Hoe ziet een activiteit er uit? Ondernemen jullie nog andere initiatieven?

Onze activiteiten zijn laagdrempelig. Iedereen is welkom om met vrienden of andere leden een spel naar keuze te spelen uit onze clubcollectie of spelen die we uit persoonlijke collecties meebrengen. Wij bedienen aan de bar met zeer democratische prijzen, staan bij in de spelkeuze en de speluitleg. We beginnen om 20 uur en tegen 21 uur is iedereen aan het spelen. Velen spelen een langer spel, sommige doen verschillende korte spellen na elkaar.

Naast onze gewone clubavonden bieden we hier en daar ook nog ondersteuning aan voor bijvoorbeeld KWB groepen die een spelavond aan hun leden willen aanbieden. Met het bestuur komen wij onderling vaak samen om te spelen en te vergaderen, en we bezoeken samen de spellenbeurzen.

Hoe zie je de toekomst van de groep?

Voor de toekomst denk ik dat een lichte groei in ledenaantal zal doorzetten, omdat we nog regelmatig nieuwe mensen over de vloer krijgen. Niet iedereen komt wel elke maand, dus massa’s volk zal het wellicht nooit worden. Dat zouden we ook niet meer plezant vinden. We hebben niet de ambitie om de grootste club van Vlaanderen te worden. We zijn met 5 bestuursleden en nu kunnen we dit makkelijk aan. Ik zie ons nog wel een eindje doorgaan.

 

Wil jij jouw Spellenclub in een van onze Brainfreeze Speelt-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

De Struikrover op facebook

Comments

comments


Joffrey

 
avatar