Random Article


Brainfreeze Speelt! #1 – Speelanderthalers

 

Posted 19/01/2019 by

Als je de nieuwsberichten mag geloven, zijn boardgames aan hun opmars bezig. Maar omdat je nooit zomaar mag geloven wat er in de media verschijnt, gaat Brainfreeze op onderzoek uit. In Brainfreeze Speelt bezoeken we maandelijks een spellenclub. In een reeks korte interviews gaan we op zoek naar antwoorden: wat was hun reden om te starten? Welke bordspellen zijn hot en welke not?! En wie weet heb jij na het lezen van deze interviews jouw nieuwe thuis gevonden!

Vandaag geven we het woord aan Kris Dufour van spellenclub Speelanderthalers te Knesselare

 

Wat is de naam van de spellenclub en vanwaar komt deze?

Onze spellenclub zag het daglicht op 30 maart 2012 en kreeg bijna als naam …  “De Struikrovers”! Persoonlijk zat ik echter met de slogan “Want spelen is een oerinstinct” in mijn gedachten en zo kwam ik met de naam “De Speelanderthalers” op de proppen.

Daarna heb ik een mascotte getekend en waren we er klaar voor. Onze speelse oermens komt ondertussen al bij redelijk wat mensen bekend voor en doet nog vaak een glimlach op de gezichten verschijnen.

 

Waar is de spellenclub gevestigd?

Onze spellenavonden gaan door in jeugdlokalen “Flabuit”, Prinsengoeddreef 33 naast de sporthal in Knesselare.  Het adres is eigenlijk het adres van de sporthal zelf.  Voor mensen die de eerste keer naar onze spellenavond komen, kan de locatie nogal eens grappige situaties opleveren. Als u op de parking van de sporthal staat, ziet u rechts van de sporthal namelijk een houten gebouw.  Dat is echter het lokaal van de boldersclub in Knesselare.

De meeste bezoekers van onze spellenclub vallen de eerste keer per ongeluk met de deur in huis in het houten bolderslokaal.  Dit tot groot jolijt van de bolders die dan moeten duidelijk maken dat er 30 meter verder een mooi gemetseld gebouw staat, de “Flabuit” met een polyvalente zaal waar wij onze spellenavonden organiseren.  Grappig, maar dus goed om weten.

Op welke moment komen jullie samen?

Onze spellenavonden gaan door op de laatste vrijdag van de maand vanaf 20u. Het kan al eens een vrijdag vroeger of later zijn, maar dan leest u dat op onze Facebook-pagina en de datum staat ook altijd op onze site vermeld.

 

Hoe lang bestaan jullie al en hoe verloopt de toestroom van leden?

We bestaan al sinds 30 maart 2012.  Gemiddeld krijgen we een 15 à 20 spelers over de vloer.  We merken echter dat nog we nog veel te weinig bekend zijn in eigen dorp en streek, ondanks flyers, Facebook en onze site.

Dus mensen die al graag eens een spelletje spelen in ruime regio Knesselare/Aalter zijn bij ons van harte welkom. Een vast lidmaatschap is niet nodig, kom gewoon eens af en probeer ons eens uit.

Hoe ziet een activiteit er uit? Ondernemen jullie nog andere initiatieven?

Het concept van onze spellenavonden is eenvoudig: op lange tafels staan een stuk of 80 gezelschapsspellen uitgestald waaruit de aanwezigen hun keuze kunnen maken.  Daarna proberen we zoveel mogelijk de gekozen spellen “op te starten”. We leggen het spel zo veel mogelijk uit, zodat de spelers op een vlotte manier met het spel aan de slag kunnen.

En daarna is het gewoon genieten van een “good old-fashioned” avondje plezier. Je leert op speelse manier streekgenoten kennen en er wordt een stukje afgelachen op onze avonden.

 

Hoe zie je de toekomst van de groep?

Het valt ons op dat veel mensen niet op de hoogte zijn dat onze spellenclub er maandelijks is. Het zou super zijn moesten nog wat meer mensen uit de regio Knesselare-Aalter ons ontdekken. Ongetwijfeld zijn er nog massa’s mensen in de regio die nog een plezante hobby zoeken en al graag eens een avondje “ouderwetse leute” maken met een gezelschapsspel op tafel.

Het zou fantastisch zijn, moesten we altijd een groep van 25 à 30 spelers mogen verwelkomen. We hebben regelmatig al eens een 25-tal spelers in huis gehad. Dan heb je al snel een stuk of 6-7 speeltafels en is het gezelligheid troef.

 

Wil jij jouw Spellenclub in een van onze Brainfreeze Speelt-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

Speelanderthalers op Facebook

Comments

comments


Joffrey

 
avatar