Random Article


Review: Wildlands

 
 
Overzicht
 

Type:
 
Ontwerper:
 
Tekenaar: ,
 
Uitgeverij:
 
Genre: , ,
 
Aantal Spelers:
 
Moeilijkheid:
 
Leeftijd:
 
Spelduur:
 
Taal:
 
Publicatie Jaar:
 
Prijs:
 
Vormgeving en sfeer
 
 
 
 
 


 
Gameplay
 
 
 
 
 


 
Speelplezier
 
 
 
 
 


 
Herspeelbaarheid
 
 
 
 
 


 
Componenten
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 


Een nieuwe topper van Martin Wallace!

Posted 26/12/2018 by

 
Full Article
 
 

The great Darkness has fallen, and the Empire with it.

Waar ooit een immens koninkrijk was, zijn er nu enkel nog maar de Wildlands. Het is een onherbergzaam gebied zonder regels en orde. Overleven is de boodschap en dat kan alleen door op zoek te gaan naar de “Arcane Crystals”. Wildlands is een straightforward miniature game gecreëerd door Martin Wallace en uitgegeven door Osprey Games.

Martin Wallace kennen we van spellen zoals London, A Few Acres of Snow, Via Nebula,… Wat hem typeert, is zijn actiesysteem op basis van je deck kaarten. Dit is ook aanwezig in Wildlands dus de Wallace-fanaten zullen zich hier meteen thuis voelen.

In een beurt kan je zoveel kaarten spelen als je wil. Hiermee kan je bewegen, kristallen verzamelen, aan te vallen of je te verdedigen. Je kan enkel kaarten spelen die van toepassing zijn op de figuren die jij wil activeren, dus het is soms aangeraden kaarten op te sparen om een tactische zet uit te voeren. Maar let op, andere spelers kunnen jouw beurt saboteren!

Momenteel zijn er al heel wat miniaturegames op de markt, dus kiezen is vaak niet eenvoudig. Ben je op zoek naar een goede initiatie? Dan zal je Wildlands je niet teleurstellen. De spelregels zijn duidelijk en concreet opgebouwd waardoor je in een mum van tijd kan starten.

In de doos zitten vier verschillende clans waaruit je kan kiezen. Elke groep miniatures heeft zijn specialiteit, waardoor je moet gaan kiezen voor een bepaalde tactiek. Sommige zijn beter in “ranged attacks”; anderen zijn beter in het verdedigen. Hierdoor gaat elk spel anders zijn naargelang de clan die je gekozen hebt.

Na een aantal sessies bleek dat dit spel het beste gaat werken met vier spelers. Enkel dan is het bord voldoende bevolkt om verplicht elkaar het leven zuur te maken. Als je met minder speelt, is er minder uitdaging.

Het ontwerp van de miniaturen zijn verbluffend en zijn behandeld met een soort Sundrop-techniek waardoor deze niet echt een likje verf nodig hebben. Echter blijft het heel moeilijk jouw mini’s te onderscheiden. Het artwork van de kaarten en de map heeft een 80’s vibe waardoor je jezelf in een D&D-kelder waant.

Er is trouwens een uitbreiding verkrijgbaar waarin een nieuwe factie kan toegevoegd worden aan het spel. In Wildlands: The Unquiet Dead hebben de doden nog plannen…

 

Wildlands is een uitstekende kennismaking met miniature gaming. Je hebt een eenvoudige rulebook, een krachtig actie systeem en een doos gevuld met degelijk ontworpen componenten.

Wildlands bij Archonia

Comments

comments


Joffrey

 
avatar