Random Article


Review: Shadows Amsterdam

 
 
Overzicht
 

Type:
 
Ontwerper:
 
Tekenaar:
 
Uitgeverij: ,
 
Genre: , ,
 
Aantal Spelers:
 
Moeilijkheid:
 
Leeftijd:
 
Spelduur:
 
Taal:
 
Publicatie Jaar:
 
Prijs:
 
Vormgeving en sfeer
 
 
 
 
 


 
Gameplay
 
 
 
 
 


 
Speelplezier
 
 
 
 
 


 
Herspeelbaarheid
 
 
 
 
 


 
Componenten
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 


Kan jouw team als eerste de moordenaar vinden? In “Shadows Amsterdam” is snelheid en inbeelding de sleutel tot succes!

Posted 12/12/2018 by

 
Full Article
 
 

De Cock met C-O-C-K  is al een tijdje met pensioen en daarom hebben we jullie nodig! In Shadows Amsterdam verzamel je bewijsstukken en probeer je een moord op te lossen. Dit doe je door gebruik te maken van de beschikbare kaarten met het prachtig artwork dat we gewoon zijn van uitgeverij Libellud en Asmodee.

Er heeft een moord plaatsgevonden en het politieonderzoek zit volledig vast. Een anonieme cliënt contacteerde het detectivebureau om de zaak op te lossen! Maar er is een ander team dat jullie voor wil zijn, dus de tijd dringt. Het grote nadeel is dat je teamleider niets mag zeggen…

Shadows Amsterdam is een real-time spel, waarin twee teams zo snel mogelijk een moord proberen op te lossen. Dit kunnen ze doen door een pad te vinden door het centrum van Amsterdam. De politie heeft het niet zo voor privédetectives en zal er alles aan doen om jullie te stoppen. De leiders van elk team hebben een plattegrond waarop de bewijsstukken staan. Door het geven van kaarten kunnen ze hun team over de kleurrijke tegels laten bewegen. Als ze juist bewegen, krijgen zo een nieuwe kaart of een bewijsstuk. Als ze slecht bewegen, kunnen ze door de politie aangehouden worden.

Je speelt dus in real-time – dit wil zeggen dat er geen specifieke rondes zijn en de twee teams zo snel mogelijk proberen de drie bewijsstukken te vinden. Het eerste team dat terug bij de cliënt is, wint het spel. Hierdoor ontstaat er een hectische, maar spannende zoektocht!

Het systeem van het geven van kaarten met tips is vergelijkbaar met de kaarten van Dixit en Mysterium. Daardoor moeten teamgenoten zich verplaatsen in jouw hersenkronkels om deze te ontrafelen. Het grote pluspunt in vergelijking met Mysterium is de speelduur. Met sommige spelers kan Mysterium gaan aanslepen, maar door de toevoeging van het race-element heb je daar in Shadows Amsterdam helemaal geen last van.

 

Shadows is vernieuwende partygame – met vlotte spelregels en een boeiend real-time-effect – en daarnaast nog eens een streling voor het oog. De spelregels spreken van een variant voor 2 en 3 spelers waarbij je een applicatie kan gebruiken. Deze manier van spelen zorgt echter niet voor hetzelfde effect. Ga dus zeker op zoek naar minstens een hoopje extra vrienden en geniet van dit hectisch spel!

Shadows Amsterdam met een adviesprijs van 25 euro is vanaf nu verkrijgbaar.

Comments

comments


Joffrey

 
avatar