Random Article


Review: Solenia

 
 
Overzicht
 

Type:
 
Ontwerper:
 
Tekenaar:
 
Uitgeverij: ,
 
Genre:
 
Aantal Spelers:
 
Moeilijkheid:
 
Leeftijd:
 
Spelduur:
 
Publicatie Jaar:
 
Prijs:
 
Vormgeving en sfeer
 
 
 
 
 


 
Gameplay
 
 
 
 
 


 
Speelplezier
 
 
 
 
 


 
Herspeelbaarheid
 
 
 
 
 


 
Componenten
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
7 total ratings

 


Op Solenia is er geen dag- of nachtcyclus! Probeer jouw noodzakelijke grondstoffen veilig te stellen én je vrienden de loef af te steken!

Posted 28/11/2018 by

 
Full Article
 
 

Hou de eer hoog van je familie in het land waar het continu dag of nacht is. Dat is het doel van Soleniauitgegeven door Pearl Games (Deus, La Granja, Otys), Asmodee en ontworpen door Sébastien Dujardin (Tournay, Deus,…).

Heel lang geleden is de planeet Solenia zijn dag- en nachtcyclus verloren. In het noorden is het altijd donker, in het zuiden altijd licht. Het is jouw missie om goederen te leveren aan beide hemisferen in ruil voor goud. De speler die het meeste goud heeft op het einde, is de winnaar!

Het doel van Solenia is heel eenvoudig. Verzamel grondstoffen en vervul contracten. Hoe moeilijker de contracten, hoe meer punten je er voor zal scoren. Hou rekening met de andere spelers want deze zijn misschien op dezelfde contracten uit! Let wel op de zonsopgang of zonsondergang want enkel op het juiste moment kan je de contracten vervolledigen. Zorgvuldig plannen is dus de boodschap.

Wat we onmiddellijk leuk vonden bij het lezen van de spelregels, is dat het spelbord voortdurend in beweging is. Aangezien het luchtschip doorheen Solenia zal vliegen probeerde de ontwerper dit ook te simuleren. Telkens als deze gebeurtenis geactiveerd is, moet je een deel van het spelbord opschuiven en aanbouwen aan de andere zijde, op die manier zal je de dag- en nachtcyclus automatisch doorschuiven. 

We merkten tijdens het spelen dat dit een uitdagend familiespel kan zijn of een spel voor mensen die net starten met bordspellen. Solenia maakt gebruik van herkenbare mechanismes (grondstoffen verzamelen, card drafting), maar voor de doorwinterde speler zal hier net iets te weinig uitdaging inzitten.

De ontwikkelaar heeft trouwens ook een 1-speler variant proberen inbouwen. Deze versie vonden we net iets te eentonig. Daarom raden we aan met drie of vier te spelen voor een optimale ervaring. Met dit spelersaantal zal je het bord beter gaan benutten en elkaar (verplicht) de loef gaan afsteken.

Dan nog even over de productiekwaliteit. Het ontwerp van het spelmateriaal past volledig in het thema. Daarnaast is de doos heel handig gemaakt, zodat je alle grondstoffen en kaarten apart kan gaan verzamelen. Als we dan toch één puntje van kritiek moeten geven, is dat de doos op zich van een iets stevigere kwaliteit mocht zijn, maar dit doet natuurlijk niets af van het plezier.

 

Solenia is een ideaal bordspel voor starters die houden van een uitdaging. De spelregels zijn duidelijk en kort waardoor je in een mum van tijd kan gaan spelen. Solenia is beschikbaar bij de beter spellenwinkel met een adviesprijs van €35,00 euro.

Comments

comments


Joffrey

 
avatar