Random Article


Verslag: SPEL 2018

 

Posted 26/11/2018 by

Ongeveer een maand na Spiel in Essen is er Spel in Antwerpen. De namen lijken op elkaar, maar toch is er al meteen een groot verschil. Spel is een initiatief van de FORUM-Federatie vzw en Adriaensen Speciaalzaak. De beurs wil zich profileren als een plaats waar het spelen centraal staat en niet de verkopers. Door de perfecte ligging na Spiel is het voor elke bordspelfanaat het ideale moment om de nieuwe releases uit te proberen. Wij trokken richting de Waagnatie in Antwerpen om voor jullie een verslag uit te brengen.

 

Wie Spiel in Essen reeds heeft bezocht, kan beamen dat er van spelen vaak niet veel in huis komt, zeker als het over de hypes van het moment gaat. Het succes van de beurs zorgt ervoor dat het vaak niet aangenaam is om een spel te spelen. Dit probeert de organisatie van Spel op te lossen door heel veel ruimte te voorzien om te gaan spelen.

Heel wat verschillende uitgeverijen hebben er hun eigen stand. Daar stellen ze hun nieuwe releases aan de mensen voor: Kwakzalvers Van Kakelenburg (999 GAMES) Solenia (Asmodee), Counterfeiters (Quined Games), Monolith Arena (Portal Games),… Maar er is ook plaats voor de kleinere uitgeverijen die hun prototypes willen testen of die net hun kickstarter lanceerde (Valda van Bannan Games).

Daarnaast zijn er heel wat spellenclubs aanwezig die verschillende thema eilanden bemannen. Op die thema eilanden brengen ze nieuwe en oudere spelletjes aan de man. Daar konden we kennis maken met nieuwe games zoals Robin Hood and his Merry Men, Villainous en Realm of Sand, Tales of Glory,…

Dat Spel zich wil profileren als een budget- en gezinsvriendelijke beurs kan je ook zien in de catering. Waar je in Essen voor 4 euro enkel een flesje cola kan krijgen, heb jij hier een lekker pizzabroodje en een drankje voor hetzelfde geld. Heb je een aantal spellen getest die je interesseren? Dan kan je terecht in de winkel van Adriaensen Speciaalzaak. Daarnaast is er nog een Tombola en een Uitgeversrally (initiatief van bordspelmania). Kortom, plezier voor jong en oud!

 

Heb je altijd al eens een spellenbeurs bezoeken, maar is Essen te ver of te druk? Dan is Spel in Antwerpen zeker iets voor jou! Hou zeker de website van de Forum Federatie in het oog om de editie van volgend jaar niet te missen.

Comments

comments


Joffrey

 
avatar