Random Article


Review: Pablo Escobar – The Boardgame

 
 
Overzicht
 

Type:
 
Ontwerper:
 
Genre:
 
Aantal Spelers:
 
Moeilijkheid:
 
Leeftijd:
 
Spelduur:
 
Taal:
 
Publicatie Jaar:
 
Prijs:
 
Vormgeving en sfeer
 
 
 
 
 


 
Gameplay
 
 
 
 
 


 
Speelplezier
 
 
 
 
 


 
Herspeelbaarheid
 
 
 
 
 


 
Componenten
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
67 total ratings

 


In de voetsporen treden van Pablo Escobar… Het kan in Pablo Escobar: The Boardgame!

Posted 01/11/2018 by

 
Full Article
 
 
Drugs dealen in familieverband?

Heb je altijd al drugs willen dealen zonder rekening te houden met de gevolgen? Dat kan je vanaf nu doen in het nieuwe “familiespel” van Just Games (De Slimste Mens ter Wereld Junior, Eigen Kweek en Jurassic World), namelijk Pablo Escobar: The Boardgame.

In Pablo Escobar is het de bedoeling om als eerste vier drugspakketjes bij je afnemers in Florida te krijgen. Tijdens het spel kies je welke skills je gaat ontwikkelen om de drugs sneller ter plaatse te krijgen. Ben je een dealer die meer inzet op Mobility? Of eerder eentje die probeert samen te werken en Alliances gaat sluiten met andere dealers? Dit zal je allemaal ontdekken terwijl je beter probeert te zijn dan Pablo Escobar zelf.

Een spelronde in dit spel is heel eenvoudig. Je rolt met de dobbelsteen en dat is het aantal stapjes dat één van de pakketjes mag vooruitgaan richting Florida. Je kan er ook voor kiezen om andere spelers hun pakketjes vooruit te helpen en een deel van de winst op te strijken.

Wil je geen pakketjes vooruit helpen? Dan kan je kiezen om jouw speciale eigenschappen te gebruiken en extra inkomsten verdienen of andere spelers tegenwerken. Doorheen het spel zal je extra dealers moeten rekruteren en ze langs jouw route gaan inzetten om je drugs te vervoeren.

Tijdens het lezen van de spelregels bleek dit spel gelukkig meer dan een simpel ganzenbord te zijn. Je moet rekening houden met heel wat zaken om als eerste de vier pakketjes over de grens te krijgen. Wanneer je enkel gaat focussen op jouw pakketjes, zal je niet voldoende fondsen verwerven om het noodzakelijke personeel te rekruteren en de skills te gaan ontwikkelen. Deze heb je echt wel nodig om als eerste over de streep te geraken.

Het ontwikkelen van die skills zorgde voor voldoende diepgang in het spel. Je kiest er immers voor je personage op een bepaalde manier te ontwikkelen waardoor je een voordeel kan behalen op andere spelers.

Wat we jammer vonden, is dat de makers van het spelenkel de Engelstalige kaarten in de doos hebben gestoken wat maakt dat het niet met iedereen speelbaar is in het gezin. Daarnaast mochten de speelstukken ook iets “hipper’ aangepakt worden zodat ze volledig de ganzenbord-vibe volledig konden kwijtraken.

 

Pablo Escobar – The Boardgame is een ideaal – maar voor ervaren boardgames eenvoudig – geschenk voor onder de kerstboom. Gezinnen die geen zin hebben om moeilijke spelregels aan te leren, maar toch voldoende uitdaging vinden zullen plezier beleven in dit spel. We hebben ruim een uurtje nodig gehad om dit spel tot een goed einde te brengen en toch verveelde het geen minuut!

Pablo Escobar: The Boardgame is vanaf nu verkrijgbaar met een adviesprijs van €35,00.

Comments

comments


Joffrey

 
avatar