Random Article


Review: Welcome To…

 
 
Overzicht
 

Type:
 
Ontwerper:
 
Tekenaar:
 
Uitgeverij:
 
Genre: ,
 
Aantal Spelers:
 
Moeilijkheid:
 
Leeftijd:
 
Spelduur:
 
Taal:
 
Publicatie Jaar:
 
Prijs:
 
Vormgeving en sfeer
 
 
 
 
 


 
Gameplay
 
 
 
 
 


 
Speelplezier
 
 
 
 
 


 
Herspeelbaarheid
 
 
 
 
 


 
Componenten
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 


Posted 14/10/2018 by

 
Full Article
 
 
Welcome To… Zwevezele, Bergsberg, Awesome-ville,…  of gewoon Retie?

Een hoop met kaarten, een invulblaadje en een balpen. Meer heb je niet nodig om de vastgoedoorlog in Welcome To… te laten losbarsten. Dat en een portie gezond verstand natuurlijk! Op de speldoos staat 1 tot 100 spelers dus zelf met een grotere vriendengroep kan je dit spel spelen. Dit kan wel eens de nieuwe bingo worden!

Welcome To... is een Roll-and-write spel, dat net als de abstracte puzzelspellen (zoals Dragoncastle) aan een opmars begonnen is. Het principe is eenvoudig, je rolt of kiest en kaart en voert dan de bijhorende acties uit. Te eenvoudig zou ik ook niet zeggen, je keuzes moeten zeker doordacht zijn of je komt in de problemen.

Tijdens jouw beurt gebruik je een set van kaarten. Op de ene kaart staat een huisnummer op de andere de bijhorende actie. Je bent altijd verplicht een huisnummer te noteren en de actie is optioneel. Maar je wil natuurlijk die acties uitvoeren want die kunnen jouw straten aantrekkelijker maken. Huizen met een zwembad of een straat met veel groen zullen je meer punten opleveren op het einde van het spel.

Daarnaast kan je door het plaatsen van een hek je straat onderverdelen in verschillende blokken. Hierdoor kan je bepaalde bouwvergunningen gaan vervolledigen. Die bouwvergunningen leveren je dan ook weer punten.

Het uitdagende aan het spel is dat je de huisnummers zo moet kiezen dat de straat volledig gevuld kan worden met opeenvolgende nummers. Wanneer je toch bepaalde nummers niet kan plaatsen, zijn er altijd kaarten waarmee je kan gaan manipuleren. Er zijn drie manieren waarop het spel kan eindigen: de straten zijn volgebouwd, een speler heeft drie bouwvergunningen of een speler heeft drie keer geen nummer kunnen plaatsen.

Oh ja! En voor we het vergeten, een stad is niets zonder naam. Dus Welcome To… Brainfreeze-Town.

 

Welcome To.. is een klein maar pittig speldoosje. Na enkele minuutjes uitleg ben je klaar voor een half uurtje bouwplezier. Of je nu een doorwinterde speler bent of een beginner, iedereen maakt kans de winnaar van het spel te worden. Mensen die meer willen uitproberen van deze beginnende Franse uitgeverij moeten zeker Meeple Wars uitproberen!

Comments

comments


Joffrey

 
avatar