Random Article


Review: Jurassic World – The Boardgame

 
 
Overzicht
 

Type:
 
Ontwerper:
 
Uitgeverij:
 
Genre:
 
Aantal Spelers:
 
Moeilijkheid:
 
Leeftijd:
 
Spelduur:
 
Taal: ,
 
Publicatie Jaar:
 
Prijs:
 
Vormgeving en sfeer
 
 
 
 
 


 
Gameplay
 
 
 
 
 


 
Speelplezier
 
 
 
 
 


 
Herspeelbaarheid
 
 
 
 
 


 
Componenten
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
28 total ratings

 


Al uitgestorven op release? Of een game die gefossiliseerd mag worden voor het verre nageslacht? Kom het hier te weten in onze recensie van “Dino Disneyland” – ook wel Jurassic World: The Boardgame!

Posted 11/07/2018 by

 
Full Article
 
 
Mijn eigen Dino Disneyland? Yes, please!

Tie-in-boardgames en -videogames. Het blijven lastige dingen. Tegelijkertijd met de release van een grootse blockbuster moet je dan immers komen met een gelijkaardig en evenwaardig spel. Het mag ook geen simpele “cash grab” lijken. Met diezelfde gevaren op het oog komt Just Games daarom nu met een Jurassic World: The Boardgame! Al uitgestorven op release? Of een game die gefossiliseerd mag worden voor het verre nageslacht? Wij gingen het na!

 

 

Een kinderdroom uitgekomen!

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: je eigen Jurassic Park? Dat is een kinderdroom die uitkomt. Vanaf het openen van de doos valt de gedetailleerde afwerking en het leuke design van het spel op. Daarna zoek je de vele componenten bij elkaar, bereid je je spel voor, verdeel je de rollen en volg je beurtelings drie fasen op.

Ten eerste is er de voorbereidingsfase die je in overleg met je medespelers uitvoert. Daarna is er de gebruikelijke actiefase waar je aan de hand van jouw rol en plaats doet wat je personage moet doen. Ten slotte volgt de “Danger Clock”-fase, een Doomsday Clock voor jouw pretpark die elke beurt één plaats verschuift.

Wijst het spel zichzelf uit? Ja, met behulp van de handleiding. Verwacht geen “cookie cutter”-Monopolie-kloon, maar een degelijk uitgedachte boardgame waarvoor je al eens het boekje moet raadplegen.

 

Net zoals de film…

Op het eerste zich heeft het ontwerp en de spelinrichting wat weg van The Lord of the Rings-boardgame uit 2000. Niet alleen de foto’s zullen dat wat weggeven, maar ook het coöperatieve aspect. Elke speler krijgt immers rollen toebedeeld. Zo moet je aanduiden wie botten gaat opgraven, DNA in dinosaurussen gaat veranderen, gebouwen gaat bouwen of het park gaat financieren. Managing for dummies, maar net zoals de film is het spel niet super origineel.

Je speelt dus samen tegen het spel en rekent op het nodige geluk dat daaraan verbonden is. Hoe verder je in het spel geraakt en je dino-park uitbouwt, des te groter wordt ook de kans dat één van jouw gigantische genetisch gemanipuleerde gekko’s ontsnapt en dat de “Danger”-meter 20 bereikt. Dan is het hek helemaal van de dam en is het boeken toe voor jouw “Dino Disneyland”.

 

Uiteindelijk waren we met vier spelers toch een klein uurtje zoet en enkele dino-herinneringen rijker. Herspeelbaarheid is bovendien ook verzekerd voor wie de verschillende rollen wil uitproberen. Toegegeven, de nieuwe Jurassic World-videogame komt ook in de buurt, maar met vrienden is het uitbouwen van een eigen Jurassic Park toch leuker!

Het bordspel kan gespeeld worden met twee-zes spelers en zou ongeveer zestig minuten per spelbeurt duren. Jurassic World: The Boardgame – met een adviesprijs van €39,99 – is verkrijgbaar vanaf nu.

OPGELET: DOE ZEKER MEE MET ONZE WEDSTRIJD!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.