Random Article


Plaid Hat Games ontwikkelt Bioshock Infinite – The Siege of Columbia

 


0
Posted 25/03/2013 by

Untitled-2Irrational GamesBioshock Infinite belooft al een meesterwerk te worden na het lezen van de vele positieve reviews. Wij gaan ons echter niet focussen op de videogame, maar eerder op het bordspel dat Plaid Hat Games aan het creëren is, namelijk Bioshock Infinite – The Siege of ColumbiaEerder in oktober 2012 kregen we het nieuws dat Plaid Hat Games, bekend van Mice and Mystics en Summoner Wars, een tabletop game aan het ontwikkelen is gebaseerd op de oorlog over de zwevende stad Columbia tussen de Founders en de Vox Populi. Beide facties spelen een grote rol in Bioshock Infinite maar verder zou het bordspel in feite weinig te maken hebben met de verhaallijn van Booker DeWitt en Elizabeth uit de videogame.

Bioshock Infinite – The Siege of Columbia wordt een Area Control bordspel voor 2 spelers waarbij er verschillende scenario’s gespeeld kunnen worden en elke factie zijn opdrachten tot een goed eind moet proberen te brengen. Aan de hand van kaarten komen er constant twists in het spel terecht. Zo kan het zijn dat je met de Founders-factie hoofdpersonage Elizabeth gevangen hebt genomen om bonuspunten te krijgen, maar dat Booker DeWitt (de protagonist van Bioshock Infinite) ondertussen een luchtschip heeft overgenomen van de Vox Populi en onderweg is naar het hoofdkwartier van de Founders om Elizabeth te gaan redden. Of kan het voorvallen dat de massieve gevleugelde Songbird zich even komt moeien met een gevecht tussen beide facties om een stuk zone in Columbia. Keuzes zullen een cruciaal punt zijn om het spel te kunnen winnen, maar een grote dosis geluk zal zeker ook een rol spelen.

handyman

De details rond The Siege of Columbia zijn echter na verscheidene maanden nog zeer licht. We weten dat de designer van dienst Isaac Vega (City Of Remnants) zal zijn en dat het spel geleverd worden met 52 miniatuurfiguren waar het spel mee gespeeld wordt. Heb je echter de Premium Edition of de Ultimate Songbird Edition besteld van Bioshock Infinite, dan krijg je al reeds een Handyman-miniatuur meegeleverd die in je voordeel gebruikt kan worden in het bordspel. Nu dat het spel op het puntje van verkoop komt te staan, verwachten we ook meer nieuws omtrent een releasedatum en gameplay van Bioshock Infinite – The Siege of Columbia, ondertussen kunnen we alvast genieten van het diepgaande verhaal en de sterke gameplay van de videogame.

Comments

comments


Vyron

 
avatar
"Boardgames, Comics and Lightsabers"


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.