Random Article


Review: Justice League Dark – Apokolips War

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: ,
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 100 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 19 Mei 2020
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Goed


Waardige, donkere afsluiter van het DC Animated Universe. Tal van easter eggs en verrassingen.

Minder


Bij momenten iets te donker en gewelddadig.


Het DC-filmuniversum dat jaren geleden begon met Justice League: The Flashpoint Paradox en War krijgt een waardige send-off wanneer de helden één laatste keer te maken krijgen met Darkseid en zijn volgelingen. Lees hier onze recensie van Justice League Dark: Apokolips War…

Posted 08/05/2020 by

 
Full Article
 
 

We can’t quit. The Justice League doesn’t quit.

Met Justice League: Apokolips War sluiten DC Entertainment en Warner Bros. Animation wederom een periode aan originele DC-animatiefilms af. Meer dan een sequel op Justice League Dark (2017), is Apokolips War het eindpunt van een periode die in 2013-14 begon met Justice League: The Flashpoint Paradox en Justice League: War, oftewel het door The New 52 geïnspireerde DC Animated Universe dat verschillende Justice League, Teen Titans, Suicide Squad, Batman- en Superman-films bevatte.

De Justice League besliste in een post-credits scène van Reign of the Supermen om een preventieve aanval uit te voeren op Apokolips. Het liep echter niet zoals verwacht… Twee jaar later is de duistere god Darkseid er eindelijk in geslaagd om de Aarde te veroveren. Aan de overgebleven Leaguers, Teen Titans, Suicide Squad, magiërs en zelfs enkele villains om de Aarde alsnog te redden in één allesbeslissende oorlog tegen de macht van Apokolips…

Vanaf de eerste beelden, waarin talloze DC-helden genadeloos afgeslacht en/of gevangengenomen worden, is het al duidelijk: Apokolips War is niet voor kinderen bedoeld. Aangezien het de laatste film is in deze versie van het DC-filmuniversum, hebben de schrijvers vrij spel gekregen. Vrijwel elk personage dat een grote rol speelde in de voorgaande films, komt hier ook voorbij. Toch zijn de grootste rollen weggelegd voor enkele vertegenwoordigers vanuit alle uithoeken van dit universum. De Justice League Dark krijgt misschien top billing in de titel, maar het zijn voornamelijk John Constantine, Etrigan The Demon en in iets mindere mate Zatanna die opdraven. Vanuit de Justice League-hoek krijgen Superman, Batman en Lex Luthor het meeste aandacht, terwijl de Teen Titans vertegenwoordigd worden door Raven en Robin (Damian Wayne).

Deze aanpak zorgt ervoor dat elk hoofdpersonage een zeer finale, maar oerdegelijke arc meekrijgt. Vooral Constantine, opnieuw ingesproken door zijn live-action-acteur Matt Ryan, kan als het meest complete personage gezien worden. Ook Taissa Farmiga overtuigt als een nog steeds door haar demonische vader geplaagde Raven. Apokolips War bevat naar goede gewoonte tal van easter eggs en goed uitgevoerde actiescènes, maar het is vooral de finaliteit van het verhaal, het gebrek aan hoop en de algemene somberheid en tragisch gevoel van verlies die deze animatieprent tot één van de beste en meer eigenzinnige DC-films maakten sinds dit universum van start ging in The Flashpoint Paradox. Tal van personages krijgen mooie momenten, vooral Etrigan, Swamp Thing en King Shark springen eruit.

Dit wil niet zeggen dat de film zonder fouten is. Sommige helden maken vreemde keuzes en er zijn heel wat iets te grafische en gewelddadige scènes, zelfs voor een post-apocalyptisch verhaal, maar toch hebben we hier een natuurlijke en emotionele climax voor een geanimeerd superheldenuniversum dat enkele jaren meedraaide. Qua inspiratie uit de comics werd er gekeken naar o.a. The Darkseid War, Final Crisis, Futures End en Injustice, maar al bij al voelt het verhaal zeer origineel aan en kent de film wel enkele verrassingen. Terwijl sommige fans het einde als lazy writing zullen afdoen, wordt er toch maar weer een mooie terugkoppeling gemaakt aan de films waarmee dit DC-universum van start ging. Kortom, het wérkt.

 

Justice League Dark: Apokolips War is één van de beste geanimeerde DC-superheldenfilms sinds Justice League: The Flashpoint Paradox en moet qua opzet en schrijfwerk niet onderdoen voor pakweg een Avengers: Endgame. Een absolute aanrader voor al wie de vorige films gezien heeft.

Justice League Dark: Apokolips War is beschikbaar vanaf 19 mei.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.