Random Article


Review: Mortal Kombat Legends – Scorpion’s Revenge

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Speelduur: 120 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Goed


Leuke easter eggs en bloederige, hectische actie.

Minder


Enkele lelijke karakterdesigns. Zoveelste hervertelling van hetzelfde verhaal.


Mortal Kombat krijgt weer een animatiefilm, voor de eerste keer met de nodige dosis blood & gore. Lees hier onze recensie van Mortal Kombat Legends – Scorpion’s Revenge. Get over here!

Posted 17/04/2020 by

 
Full Article
 
 

Toasty!

Het zijn goede tijden voor de Mortal Kombat-fan. Mortal Kombat 11, de nieuwste telg in de reeks bloederige fighting games van NetherRealm Studios, doet het nog steeds goed en er is inmiddels alweer een live-action film in productie. Warner Bros. Animation komt deze maand ook met Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge, een animatiefilm die – in tegenstelling tot de vorige MK-animatieprojecten uit de jaren 1990 – wél de blood & gore van de reeks behoudt.

Hanzo Hasashi, een lid van de Shirai Ryu-ninjaclan, moet hulpeloos toekijken hoe zijn clan, vrouw en zoon vermoord worden door de rivaliserende ninjaclan Lin Kuei onder leiding van Sub-Zero. Zinnend op wraak, wordt Hanzo dankzij de demonische tovenaar en Netherrealm-resident Quan Chi teruggebracht als Scorpion. Ondertussen vindt ook het tiende en beslissende Mortal Kombat-toernooi tussen het aardrijk en de Outworld plaats, waar dondergod Raiden en zijn krijgers Liu Kang, Johnny Cage en Sonya Blade de Aarde dienen te verdedigen tegen de demonische Shang Tsung en huidige Mortal Kombat-kampioen prins Goro…

Je merkt het al, deze Mortal Kombat Legends is wederom een hervertelling van de allereerste Mortal Kombat-game uit 1992 en bevat dus dezelfde plot als o.a. de animatiefilm Mortal Kombat: The Journey Begins, de live-action MK-film uit 1995, het tweede seizoen van webreeks MK Legacy, verschillende MK-comics en de Mortal Kombat-videogamereboot uit 2011, to name a few. De grote nieuwigheid is de grotere focus op Scorpion, dewelke deze keer een grotere rol in de uitkomst van het toernooi speelt dan ooit.

Naast wat extra’s rond Scorpion, biedt Mortal Kombat Legends weinig dat we niet eerder gezien hebben. In feite is de toernooistructuur van de eerste MK-game nog steeds nefast voor de plot, vermits er maar weinig karakteruitdiepingen kunnen plaatsvinden tussen de gevechten door. Ook helpt het nog steeds niet dat de eerste videogame slechts 9 personages telde, waardoor er in feite maar weinig degelijke match-ups op het scherm kunnen worden getoverd. Er zijn uiteraard heel wat gastrollen van karakters uit Mortal Kombat II en latere games, wat zorgt voor enkele fijne easter eggs.

Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge is de eerste MK-animatiefilm die R-rated is en ze maken er gretig gebruik van. De vloekwoorden, bottenverbrijzelende X-Rays, bloed en klassieke fatalities zijn in overvloed aanwezig. De actie is snel en hectisch, zoals het hoort. Het spijtige aan de zaak is dat de animatiestijl enkel tot zijn recht komt wanneer er gevochten wordt. In stillere momenten zijn er heel wat schoonheidsfoutjes te spotten in de karakterdesigns.

Heel wat stemacteurs uit de recentere MK-videogames keren terug, waardoor de personages herkenbaar klinken en hun persoonlijkheden mooi naar voren worden gebracht. Zoals bij de meeste WB-animatiefilms, zijn er spijtig genoeg niet al teveel diepgaande karaktermomenten. De humor mag er zijn, maar uiteindelijk deden andere vertellingen van dezelfde plot zoals de live-action film uit 1995 en de story mode uit Mortal Kombat 9 het net dat tikkeltje beter.

 

Al bij al is MK Legends een verdienstelijke poging en de beste MK-animatiefilm tot hiertoe, maar dat zegt nog niet veel gezien de vorige animatieprojecten. Wanneer NetherRealm Studios en Warner Bros. de animatiestijl wat kunnen verschonen en wat meer focus weten te leggen op de personages en het verhaal dan op de blood & gore, zit hier best nog wel een vervolg of zelfs minifranchise in. Deze eerste telg is echter enkel bestemd voor de hardcore fans.

Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge is vanaf 28 april verkrijgbaar op Blu-Ray.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.