Random Article


Review: Bloodshot

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 109 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 27 Maart 2020
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
7 total ratings

 

Goed


Trouw aan de geest van het personage uit de comics. Enkele leuke actiemomenten.

Minder


Weinig diepgang of memorabele personages.


Vanwege omstandigheden geen wijde bioscooprelease, maar we kunnen wel Vin Diesel als supersoldaat Bloodshot bewonderen vanuit onze huiskamers. Lees hier onze recensie van de eerste film in het Valiant-filmuniversum bij Sony Pictures…

Posted 09/04/2020 by

 
Full Article
 
 

Tell me, do you remember anything?

Met Bloodshot beginnen Sony Pictures, Valiant Entertainment en debuterend regisseur David S.F. Wilson aan een nieuw superheldenfilmuniversum. De super- en antihelden van Valiant verschijnen al sinds begin jaren 90 in de comics en inmiddels kan hun gedeeld universum als één van de grootste gezien worden, na collega’s DC en Marvel, en al zeker één van de meest coherente. Bloodshot, met Vin Diesel in de hoofdrol, mag de spits afbijten, maar een Iron Man (2008) of Man of Steel (2013) is het zeker niet geworden…

Ray Garrison (Diesel) is een Amerikaanse marinier die, nadat hij omkwam, door de Rising Spirit Tech Corporation terug tot leven wordt gewekt door middel van nanites in zijn bloed. Als supersoldaat Bloodshot krijgt hij een tweede kans in het leven, maar er schuilt meer achter RST en diens CEO dokter Emil Harting (Guy Pearce)…

Het oorsprongsverhaal van Bloodshot is doorheen de jaren uitgebreid, maar de kern bleef hetzelfde: een levend wapen die zoekt naar zijn ware identiteit. Ook in deze adaptatie. Men haalt, zoals verwacht, het meeste inspiratie uit de grote herlancering van de reeks uit 2012, maar de bouwstenen voor een groter Valiant-universum blijven achterwege. Bloodshot staat zeer goed op zichzelf en het scenario van Jeff Wadlow (Kick-Ass 2) en Eric Heisserer (Arrival) neemt zijn tijd om het verhaal van Ray te vertellen en enkele verwachte twists ‘n turns zo lang mogelijk uit te stellen. De scenaristen zijn er echter niet in geslaagd om, naast Garrison zelf, memorabele personages neer te pennen. Heel wat zaken zie je ook van mijlenver aankomen. Afgaande op de comics, krijg je het gevoel dat met slechts enkele aanpassingen het scenario veel slimmer in elkaar had gestoken kunnen worden dan wat we hier nu voorgeschoteld krijgen.

Verder voelt Bloodshot aan zoals verwacht, als een actiefilm die – op enkele sci-fi elementen na – niet out of place zou zijn in de jaren 90. Vin Diesel speelt Ray Garrison zoals hij al zijn actiepersonages speelt, maar is toch net iets beter in de rol dan zijn voorganger Jason David Frank (Power Rangers), die in de webreeks Ninjak Vs The Valiant Universe een meer aan de comics getrouwe maar goedkopere versie van het personage neerzette. Guy Pearce (Iron Man 3) amuseert zich duidelijk nog eens als villain en Eiza Gonzalez (Hobbs and Shaw) krijgt als KT één van de betere karakterbogen. Lamorne Morris (New Girl) als hacker Wilfred Wigans is erbij als comic relief, maar zijn scènes komen bij momenten wat te geforceerd over.

Bloodshot bevat, zeker naar het einde toe, heel wat leuke actiescènes die ten volle de krachten van het personage tonen. Maar toch schud je nergens het idee kwijt dat het allemaal veel meer had kunnen zijn en alles nog iets te goedkoop aanvoelt. Er is werkelijk niets dat we al niet eerder in andere, betere superheldenfilms hebben gezien. Als op zichzelf staande film is Bloodshot een verdienstelijke poging geworden en een adaptatie die trouw is aan de geest van het personage uit de comics. Als startschot van een grote Valiant-universum op het grote scherm daarentegen, schiet de prent mijlenver te kort.

Bloodshot heeft bij ons vanwege de huidige crisis geen bioscooprelease, maar is vanaf 27 maart te bekijken op iTunes, Xbox, Google en Rakuten TV.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.