Random Article


Review: Locke & Key – Seizoen 1 (Netflix)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: , ,
 
Scenario: , ,
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 10 afleveringen van ca. 50 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: Vrijdag 7 februari
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
29 total ratings

 

Goed


Een familievriendelijke mix van "Stranger Things" & "The Haunting of Hill House" die een hondstrouwe tv-versie van één van de betere comics van het decennium biedt.

Minder


Blijft uiteraard herkenbaar en dus ook vaak voorspelbaar voor comicbooklezers.


Welkom in Key House! Met “Locke & Key” zijn we toe aan een nieuwe Netflix-reeks die zowaar één van de beste comics van het afgelopen decennium adapteert. Lees hier onze SPOILERVRIJE recensie van deze mix tussen “Stranger Things” & “Haunting of Hill House”!

Posted 02/02/2020 by

 
Full Article
 
 
Welcome to Key House!

Het verhaal van Locke & Key als tv-reeks is er één van lange adem. Na een onopgepikte piloot bij Fox in 2011 & gefaald project bij Hulu in 2017-2018 pikte Netflix het project weer op. Nu is het dan eindelijk tijd voor niet-comicbooklezers om te genieten van één van de beste strips van de laatste tien jaar.

   

Wanneer de familie Locke geconfronteerd wordt met een tragisch sleutlmoment in hun leven, besluiten ze hun intrede te nemen in het afgelegen ouderlijk huis. Het is aan de verantwoordelijke, maar afgesloten Tyler (Connor Jessup), rebellerende Kinsey (Emilia Jones), de avontuurlijke & ietwat naïeve Bode (Jackson Robert Scott) en getormenteerde moeder Nina (Darby Stanchfield) om daar de draad weer op te pikken & hun leven op te bouwen.

Omdat dat nog niet moeilijk genoeg is, stuiten de Lockes al snel op mysterieuze magische sleutels, met elk bijzondere krachten. De drie kinderen zijn echter niet de enigen die geïnteresseerd zijn in de sleutels…

Het originele volume Locke & Key van Joe Hill (Caped), Gabriel Rodriguez en Jay Fotos ging in 2008 van start bij IDW Publishing en groeide in haar vijfjarig bestaan uit tot één van de meest geliefde comics van de afgelopen jaren. Het tragisch, maar fantasierijk avonturenverhaal dat zowel “familie” als “horror” combineert, wist wereldwijd heel wat fans te bekoren – de rij op FACTS vorig jaar sprak boekdelen.

Maar hoe pakten showrunners Carlton Cuse, Aron Eli Coleite en Meredith Averill de vertaling van dat geliefde materiaal nu net aan? Op de juiste manier & met respect voor de comic. Qua toon blijft Locke & Key bewust hondstrouw aan het originele materiaaldon’t fix what ain’t broke -, hoewel de tv-serie misschien net iets minder eng is.

Natuurlijk moet je het wel op een ietwat originele en vernieuwende manier aanpakken bij zo’n populaire en bekende comic. Gelukkig kon men daarvoor rekenen op co-creator Joe Hill als co-scenarist die het verhaal lichtjes herschreef. Het merendeel van het plot zal de comicbooklezer kennen en voorspellen, maar de volgorde van gebeurtenissen en enkele personages zijn anders. Ook nieuwe “Keys” en enkele plotwendingen om comicbooklezers op hun hoede te houden zijn van de partij. De bestemming is vrijwel dezelfde, maar de weg daarheen wordt wat door elkaar geschud & aangedikt.

Met een kinder- en tienercast (met grotendeels onbekende acteurs & actrices) is het altijd afwachten of dat goed komt. Het scenario zat al snor, maar vrijwel meteen zetten de drie Lockes geloofwaardige & overtuigende prestaties neer. Je kijkt echt naar menselijke figuren, die fouten maken & dat ook zelf inzien. Sommigen van hun leeftijdsgenoten zijn misschien wat te stereotiep, maar dat was natuurlijk ook de bedoeling.

Over de visuele effecten kunnen we minder duidelijk oordelen. In onze rough cut van het seizoen stond die nog niet overal op punt. Maar als de CGI van de Ghost Key “finaal” was, zal misschien niet iedereen die even geslaagd vinden.

 

Noem het een familievriendelijke mix van Stranger Things & The Haunting of Hill Housemaar met Locke & Keylijk Netflix alweer een winnaar in handen te hebben en overduidelijk een potentiële fan-favorite voor de komende jaren. Wat werkte in de comics, werkt ook hier – maar dan op een andere en verrassende manier – zelfs (grotendeels) voor de comicbookfans.

In enkele woorden? Een hondstrouwe tv-versie van één van de betere comics van het decennium & een avontuur vol fantasie en horror, maar toch wel stiekem vooral een sterk drama over een familie die een groot verlies probeert te verwerken.

Bezoek zelf het Key House vanaf vrijdag 7 february – integraal en exclusief op Netflix.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.