Random Article


Een nieuwe Mr. Mxyzptlk komt naar DC’s Supergirl

 

Posted 15/12/2019 by

Je zag hem al in Supergirl (maar dan vertolkt door Peter Gadiot), maar binnenkort duikt er een nieuwe Mr. Mxyzptlk op in het vijfde seizoen. Dit keer gaat de rol naar Thomas Lennon (The Odd Couple, Reno 911!).

Gedurende twee afleveringen zal de “kabouterachtige” schurk uit de vijfde dimensie, die voor het eerst verscheen in DC’s Superman #30 (1944), de lastpak van dienst zijn voor Supergirl. Tot de Crisis on Infinite Earths-reboot kon Mxyzptlk, die beschikt over machtige realiteit veranderende gaven, enkel gestopt worden door zijn eigen naam achterwaarts te spellen of uit te spreken (Kltpzyxm). Op deze manier werd hij teruggestuurd naar zijn eigen dimensie. Nadien moest Mxyzptlk vrijwillig terugkeren.

Eerder verscheen het personage al in live-action in Superman-reeksen Lois & Clark: The New Adventures of Superman en Smallville. In het tweede seizoen van Supergirl dook Mr. Mxyzptlk al op, maar  dan vertolkt door Peter Gadiot (Once Upon a Time in Wonderland).

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.