Random Article


Review: The Mandalorian – “Chapter 1” (Aflevering 1, Seizoen 1)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: ,
 
Filmstudio: ,
 
Speelduur: 45 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
6 total ratings

 

Goed


Jon Favreau komt met een Star Wars-avontuur boordevol spanning en actie dat er prachtig uitziet en naadloos aansluit bij de originele filmtrilogie.

Minder


We zijn nog niet overtuigd van het acteerwerk.


We reisden naar een ver verleden in een Melkwegstelsel ver van hier & komen we nu met ons verslag van de eerste episode van “The Mandalorian”!

Posted 12/11/2019 by

 
Full Article
 
 

Dead or alive.

Eindelijk is het zover. De eerste live-action tv-serie in het Star Wars-universum is een feit – vreemd dat dat zolang moest duren – en als één van de stokpaardjes voor de langverwachte lancering van Disney+ kan het belang van The Mandalorian maar weinig onderschat worden. Daarom reisden we naar een ver verleden in een Melkwegstelsel ver van hier & komen we nu met ons verslag.

Vijf jaar na het einde van Return of the Jedi is het sterrenstelsel nog steeds een plek vol gespuis, criminelen en chaos. In een wereld post-the Empire probeert een titulaire Mandalorian, een eenzaat in de premiejagerswereld en lid van een eigen clan, te overleven door gevaarlijke doelwitten te vangen – dood of levend.

Wauw. Wat een schot in de roos was deze opener van The Mandalorian. Showrunner Jon Favreau die zelf al jaren fan is van de Star Wars-saga, toont de kijker een ware liefdesbrief aan de originele trilogie. De tv-serie sluit dan ook naadloos aan bij A New Hope, Empire en Jedi en weet als geen ander recent project de sfeer te capteren. Misschien kwam Rogue One nog het meest in de buurt.

Het meest opvallend in The Mandalorian is het ongelooflijk oog voor detail en setdesign, kostuums en productie op niveau van Game of Thrones en Hollywoodblockbusters. Rassen en allerlei wezens uit de welbekende mythos zijn schering en inslag – en die lijken ook weggelopen vanop de set van één van Abrams’ films.

Tegelijkertijd breidt The Mandalorian de bekende wereld ook uit – zonder al te veel vast te houden aan wat al bekend is en het gevoel te hebben om alles te moeten categoriseren. Een lege ijsplaneet hoeft niet per se Hoth te zijn. Ook aan actie is er trouwens geen gebrek – met op kop dat vuurgevecht met IG-11.

Over de cast valt nog niet zo bijster veel te zeggen. Pedro Pascal (Narcos) als de titulaire Mandalorian weet een indrukwekkende badass neer te zetten, maar – buiten een droge Taika Waititi als IG-11 – zagen we van de andere castleden nog niet zoveel.

 

Normaal zouden we zeggen dat geen enkele zichzelf respecterende Star Wars-fan The Mandalorian aan zich mag laten voorbijgaan, maar door de kwaliteit en pacing van het verhaal kan dit wel eens één van de nieuwe topreeksen op tv (of eigenlijk video-on-demand) worden. Of het zo populair wordt als Game of Thrones zeggen we (nog) niet, maar het potentieel is er wel. Een absolute aanrader dus! 

In België zal Disney+ in maart 2020 verschijnen en moeten reguliere kijkers dus nog even wachten.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.