Random Article


DC’s Joker is officieel meest winstgevende Comicbookfilm aller tijden

 

Posted 10/11/2019 by

Nu DC’s Joker de kaap van 1 miljard aan de box office nadert, werd de soloprent rond Batman’s aartsvijand met Joaquin Phoenix in de hoofdrol uitgeroepen tot meest winstgevende comicbookfilm aller tijden.

Er zijn uiteraard al heel wat comic- en superheldenfilms geweest die meer dan Joker opgebracht hebben aan de kassa, maar die blockbusters hadden dan ook een gigantisch productie- en reclamebudget. Joker werd relatief goedkoop gemaakt (voor ongeveer 62.5 miljoen dollar), waardoor Warner Bros. en DC inmiddels al 15 keer hun productiebudget hebben terugverdiend. De prent laat hiermee andere “goedkopere” comicbookfilms als Venom (2017), Batman (1989), Deadpool (2016), Teenage Mutant Ninja Turtles (1990) en The Mask (1995) achter zich.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.