Random Article


Kevin Feige wordt Marvel’s Chief Creative Officer

 

Posted 16/10/2019 by

Er staan grote veranderingen op til bij Marvel. The Walt Disney Company heeft Marvel Studio-president Kevin Feige aangesteld als nieuwe Chief Creative Officer. Voordien was Feige de baas wanneer het op de films in het Marvel Cinematic Universe aankwam, nu zal hij ook de richting mogen bepalen voor alle Marvel-comics, tv-series en animatieprojecten.

Dan Buckley blijft aan als president van Marvel Entertainment, terwijl voormalige Chief Creative Officer Joe Quesada ook nog steeds een grote input zal hebben betreffende de verhalen die in de comics gepubliceerd worden. Zakenman Ike Perlmutter blijft ook voorzitter bij Marvel Entertainment en bepaalt meer beslissingen rond licenties en uitgaves. Allen zullen echter wel – wanneer het op creatieve beslissingen aankomt – onder Kevin Feige komen te staan, die op zijn beurt dan weer rechtstreeks rapporteert aan Disney-bazen Alan Horn en Alan Bergman.

Concreet betekent dit dat de voormalige splitsing tussen enerzijds Marvel Studios (die al langer rechtstreeks onder Disney staan) en anderzijds Marvel Television, Animation en Publishing opgelost zou moeten geraken. Deze kloof zorgde er onder meer voor dat de Marvel-films de afgelopen jaren de gebeurtenissen van de Marvel Netflix- en ABC-reeksen als Daredevil, Jessica Jones en Agents of S.H.I.E.L.D. negeerden en de “it’s all connected” tagline in feite een fabeltje was, alsook dat de schrijvers van de Marvel-comics en tv-series maar moesten gissen in welke richting de verschillende films zouden evolueren.

Met Feige aan het roer zou er dus een grotere interconnectiviteit tussen alle Marvel-films, -series, -animatie, -videogames en -comics gecreëerd kunnen worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.