Random Article


Review: It – Chapter Two

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 169 min.
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: 11 September 2019
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
5 total ratings

 

Goed


Zeer trouw aan de roman. Heerlijke Pennywise The Clown.

Minder


Duurt veel te lang. Minder sterke horror dan zijn voorganger.


Pennywise The Clown is terug in het tweede en laatste deel van Andy Musschietti’s adaptatie van Stephen Kings horrorklassieker. Lees hier onze recensie van It: Chapter Two…

Posted 11/09/2019 by

 
Full Article
 
 

We made an oath.

Nadat regisseur Andy Musschietti met It in 2017 één van de meer geslaagde adaptaties van Stephen Kings horrorklassieker afleverde, is het nu tijd voor het vervolg. It: Chapter Two adapteert de tweede helft van Kings roman uit 1986 en levert een waardig slotstuk aan het verhaal rond de moordzuchtige clown Pennywise (Bill Skarsgård) en de leden van de Losers’ Club.

27 jaar na de gebeurtenissen uit It, zijn de leden van de Losers’ Club inmiddels prille veertigers die vrijwel allemaal het stadje Derry verlaten hebben. Wanneer Pennywise terug opduikt, dienen ze terug te keren naar hun geboortedorp om voor eens en altijd komaf te maken met de bovennatuurlijke clown… en de angsten en trauma’s die hun verdere leven bepaald hebben…

Net zoals zijn voorganger, biedt It: Chapter Two een zeer trouwe adaptatie van Kings roman. Dat is tegelijk ook het grote probleem van de film. Er is zoveel achtergrondverhaal dat in fragmenten dient te worden verteld, waardoor de film halverwege al snel aan vaart verliest. Het duurt allemaal veel te lang en de constante flashbacks die het verhaal van elk lid van de Losers’ Club uitdiepen beginnen op den duur te vervelen.

De kindacteurs uit de eerste It keren terug voor deze flashbacks, terwijl hun volwassen tegenhangers vertolkt worden door enkele topacteurs als Jessica Chastain en James McAvoy, maar tegelijk ook minder bekende namen als Isaiah Mustafa en James Ransone. Bill Hader levert de beste imitatie van zijn jongere tegenspeler af en zorgt ook voor de meeste one-liners en grappen. Het eerste deel van het verhaal vloeide veel natuurlijker, net zoals de band die tussen de jonge leden van de Losers’ Club gevormd werd. De structuur van It: Chapter Two leent zich daar niet meer toe, waardoor de chemie tussen de cast wat verloren geraakt.

De film is ook een pak minder angstaanjagend en opteert voor meer fantasierijke horror. Ook de jump scares uit het eerste deel worden grotendeels achterwege gelaten. Gepaard met de grappigere en luchtigere sfeer die er gecreëerd wordt, is Chapter Two een veel bravere versie van zijn voorganger geworden. Gelukkig is er nog altijd wel Bill Skarsgård die als Pennywise/It één van de beste filmschurken van de afgelopen jaren neerzet en het geheel nog weet recht te houden.

It: Chapter Two is zeker geen grote teleurstelling, maar weet niet de mokerslag die het eerste deel was te evenaren. De prestatie van Skarsgård en de getrouwheid aan het boek, alsook de vele easter eggs, zijn genoeg om de film te redden en de saga op een waardige manier af te sluiten waardoor dit It-tweeluik nog steeds tot één van de beste en meest getrouwe Stephen King-adaptaties ooit gerekend kan worden (al moet je ook in deze adaptatie geen Maturin verwachten).

It: Chapter Two sluipt op woensdag 11 september de bioscoopzalen binnen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.