Random Article


Officieel: Moon Knight, She-Hulk & Ms. Marvel krijgen eigen TV-Reeksen op Disney+

 

Posted 24/08/2019 by

Op D23 – Disney’s tweejaarlijkse beurs – kondigde met vannacht nog maar eens drie exclusieve Marvel-tv-reeksen voor Disney+ aan.

Na onder meer Loki, Falcon & Winter Soldier, WandaVision komen ook Moon Knight, She-Hulk & Ms. Marvel naar het kleine scherm. Anders dan What If zullen deze drie projecten weldegelijk live-action zijn. Maar wie zijn deze helden eigenlijk?

MOON KNIGHT

Moon Knight/Marc Spector is een ex-huurling die na een bijna-doodervaring met de Egyptische god Khonshu schijnbaar gestoord werd en vervolgens in een wit pak met allerlei gadgets de misdaad bestreed. Hij verscheen voor het eerst in Werewolf by Night #32 (1975), heeft al verschillende soloreeksen op zijn naam staan en wordt in de volksmond ook wel genoemd als Marvel’s Batman.

Of Keanu Reeves hem inderdaad zal vertolken, is nog niet geweten.

 

SHE-HULK

She-Hulk – ook wel Jennifer Walters – verscheen voor het eerst in Savage She-Hulk #1 (1980) en is de nicht van Bruce Banner/Hulk. Jen is een advocate en wordt neergeschoten door een gangster. Bruce, op dat moment bij haar, weet haar leven te redden met een bloedtransfusie. Zijn bloed is echter besmet met de gammastraling die hem tot de Hulk omtoverde. Je kunt dus al raden wat er met Jennifer gebeurde.

De She-Hulk werd geboren, maar, in tegenstelling tot haar neef, weet zij doorgaans wel haar verstand te behouden na een Hulk-Out. Doorheen de jaren was ze lid van onder meer de Avengers en de Fantastic Four.

 

MS. MARVEL

Hoewel Carol Danvers (de huidige Captain Marvel) heel wat jaren als Ms. Marvel door het leven ging, werd die rol enkele jaren geleden overgedragen aan Kamala Khan – een Inhuman & jonge moslima – die geïnspireerd  werd door haar grote voorbeeld: Carol. Khan dook voor het eerst op in Captain Marvel #14 (2013). Tot haar power set behoren gedaanteverwisseling, bovenmenselijk uithoudingsvermogen en een snelle genezing. In 2014 werd haar onthulling als Ms Marvel met gemengde reacties ontvangen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.